Την προσοχή των διερχόμενων οδηγών από τον κόμβο του Φαλήρου από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 19 Ιουνίου, συνιστά η Τροχαία Καβάλας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε η Τροχαία Καβάλας προχωρά στη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καβάλας, λόγω εργασιών επίστρωσης φωτοκαταλυτικού και ψυχρού τσιμεντοειδούς κονιάματος (γαλάκτωμα) επί του οδοστρώματος, από 06-06-2016 έως 19-06-2016, ως ακολούθως:

α) Τη σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Ερυθρού Σταυρού, από τη συμβολή της με την οδό Μητρ. Χρυσοστόμου μέχρι τον Κόμβο Φαλήρου.

-Οι εργασίες θα εκτείνονται στη μία λωρίδα κυκλοφορίας του κάθε ρεύματος, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την ελεύθερη λωρίδα κυκλοφορίας, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

β) Τη διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις κάθετες στην Ερυθρού Σταυρού οδούς (ανώνυμη οδός, Βότση, Ηπείρου, Δαγκλή, Μητροπόλεως), από τη συμβολή τους με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Ερυθρού Σταυρού.

-Οι εν λόγω ρυθμίσεις θα ισχύσουν ταυτόχρονα με τη διακοπή κυκλοφορίας στη δεξιά λωρίδα του ρεύματος της Ερυθρού Σταυρού, από το κέντρο της πόλης προς τον Κόμβο Φαλήρου.

γ) Οι εργασίες θα εκτελούνται καθημερινά, με εξαίρεση έκαστο Σάββατο (από ώρα 06.00'έως 15.00 λόγω πραγματοποίησης της Λαϊκής Αγοράς).

1.     

- Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση του έργου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για

την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους οδηγούς και πεζούς, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003/9-7-2003 Απόφαση Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Φ.Ε.Κ. 946-Β') και τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

2.     

- Ο αρμόδιος φορέας για την εκτέλεση του έργου, "ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Α.Ε.", οφείλει

να ενημερώνει εγγράφως το Τ.Τ. Καβάλας για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, τουλάχιστον μία (1) ημέρα νωρίτερα, προκειμένου, όταν και όπου αυτό απαιτείται, να λαμβάνει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

3.     

- Σε περίπτωση περάτωσης των εργασιών πριν τον προβλεπόμενο χρόνο, η οδός να δοθεί άμεσα

στην κυκλοφορία.