30 προσλήψεις εργατών δίμηνης διάρκειας αναμένονται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα όπως ανακοινώνεται στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο δελτίο Τύπου που εκδίδεται από τον Δήμο Νέστου σχετικά με τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τον Δήμαρχο Νέστου κ. Τσομπανόπουλο Βαγγέλη επισκέφθηκε  εκτάκτως στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης μετά την επίσκεψή του στο έργο της Γεωθερμίας στο Ερατεινό συνοδευόμενος από τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαφιλίππου Γ. και κ. Μορφίδη Κ.. Κατά τη συνάντησή τους ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό τόσο για την εξέλιξη του έργου όσο και για τη νέα επένδυση του θερμοκηπίου από γερμανική εταιρία. Με την ευκαιρία της συνάντησης τον ενημέρωσε ακόμη για την επιστολή  που έστειλε ο ίδιος προ καιρού στο υπουργείο της αρμοδιότητάς του και αφορούσε την αντιχαλαζική προστασία της περιοχής του Νέστου ζητώντας την συνδρομή του. Ο Υπουργός υποσχέθηκε στο Δήμαρχο πως σύντομα θα επισκεφτεί επίσημα το Δήμο προκειμένου να συζητήσουν νέες προτάσεις για τη Γεωθερμία αλλά και να επισκεφτούν τα συσκευαστήρια της περιοχής.

 

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στο γήπεδο του Νέστου στη Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ανακύκλωση πλαισιωμένη από όλα τα σχολεία της Χρυσούπολης και εκατοντάδες μαθητές. Από νωρίς το πρωί στο γήπεδο στήθηκε το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης που έφτασε από την Αθήνα ύστερα από αίτημα του Δήμου Νέστου. Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις έχοντας την ευκαιρία παράλληλα με την ψυχαγωγία τους να ενημερωθούν αλλά και να αντιληφθούν έννοιες για την ανακύκλωση. Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος μιας σειράς δράσεων που ξεκίνησε εδώ και μήνες ο Δήμος για πρώτη φορά προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στην ανακύκλωση ξεκινώντας από τα σχολεία και τους μαθητές. Τις δράσεις φρόντισε ο Δήμος να επισκεφτούν και τα παιδιά του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ τα οποία το χάρηκαν δεόντως. Το παρών έδωσε κι ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από νωρίς συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα , τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ Σαββαϊδη Λάζαρο καθώς και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη ο οποίος είχε και την εποπτεία της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης. Στο χώρο των εκδηλώσεων βρισκόταν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης που φιλοτεχνήθηκαν κατάλληλα από μαθητές υπό την καθοδήγηση του συντοπίτη μας ζωγράφου κ. Κοτζαπαναγιώτη Γιάννη όπως και μεγάλα πανώ που έμοιαζαν με μεγάλα έργα τέχνης. Εκεί βρισκόταν ακόμη και το φορτηγό απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης.  Στο χώρο υπήρχαν κιόσκια όπου άνθρωποι του Δήμου μοίραζαν φρέσκο δεκατιανό στους μαθητές με τη συνοδεία νερού. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την επιστροφή τους στα σχολεία τους οι περισσότεροι μαθητές επέστρεφαν με το τρενάκι του Δήμου όπου το αντίτιμο του εισιτηρίου ήταν ανακυκλώσιμα υλικά.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

Με το Δήμαρχο Νέστου συναντήθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος εκπαίδευσης κ. Κεραμάρης και οι  διευθυντές εκπαίδευσης Ν. Καβάλας από την α/θμια  κ. Μπαντίκος Κ. και από τη β/θμια  κ. Βαγενάς Απ. όπου συζήτησαν για το Δημοτικό Σχολείο της Γραβούνας και την ανακατανομή των μαθητών στα υπάρχοντα σχολικά κτήρια.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας δίμηνης διάρκειας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την πρόσληψη είκοσι έξι  εργατών , ενός χειριστή, και τριών οδηγών.  Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2016

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ

Στο Ιατροκοινωνικό κέντρο( ΙΑ.Κ.) Ρομά στο Χρυσοχώρι πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί παιδιών Ρομά από τους Γιατρούς του Κόσμου . Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος καθώς και η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ, η γιατρός  κ. Κοσμίδου Λαρίσα που είχε και την  όλη εποπτεία με μεγάλη επιτυχία.

 

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ '' ΦΛΑΝΤΡΩ'' ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΕΣΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Το θεατρικό έργο ''Φλαντρώ'' του Παντελή Χορν στην πρεμιέρα του παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και σύσσωμη τη δημοτική του ομάδα. Πρόκειται για το νέο έργο που παρουσίασε στο κοινό του Δήμου το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής Νέστου υπό τη σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του εργαστηρίου κ. Τσομπανόπουλου Γιώργου ο οποίος κρατούσε κι έναν από τους βασικούς ρόλους. Το έργο παρουσιάστηκε με πολλή μεγάλη επιτυχία για τρεις ημέρες αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από κοινό και Μ.Μ.Ε.. Ο Δήμαρχος με τους συμβούλους του συνεχάρησαν τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη για το επαγγελματικού επιπέδου αποτέλεσμα αλλά και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς κ. Βονικάκη Νικολέτα, κ. Σεμίζογλου Δάφνη, κ. Δραμπάλα Κόνη, κ. Δομινάρη Αγλαϊα , κ. Σωτηριάδου Μαρία και το μικρό Παρασκευόπουλο Ανδρέα για τις ερμηνείες τους αλλά και για την εθελοντική τους προσφορά. Τα εύσημα στην θεατρική ομάδα έδωσε και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος.

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ

Το έργο των ασφαλτοστρώσεων  γύρω από το νέο 2ο Γυμνάσιο και το νέο 2ο Παιδικό σταθμό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα παρουσία και του εργολάβου του έργου κ. Δερτμετζόγλου Ι. όπου τους ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών καθώς και το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ''

Με τους Πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Νέστου συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου και η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου κ. Αργυρέλη Ελένη προκειμένου να οργανωθούν οι εκδηλώσεις των ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ'' τον προσεχή Ιούλιο. Η συνάντηση αποτέλεσε την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων μέχρι να σχεδιαστεί το τελικό πρόγραμμα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2016- ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΊΟΥ 2016

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Β. Τσομπανόπουλος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εκφράζοντας την ανησυχία  τη δική του αλλά και των κατοίκων της Κεραμωτής για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος στο χωριό τους . Αυτό όπως αναφέρει στην επιστολή θα επιφέρει μια σειρά προβλημάτων σε κατοίκους της περιοχής , αγρότες αλλά και τουρίστες με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΕ ΠΕΡΝΗ ΚΑΙ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στον εσπερινό που ετελέσθη στον Ιερό Ναό Κωσταντίνου και Ελένης στην Πέρνη προς τιμήν της εορτής των αγίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου Κ., κ. Σαββαϊδη Λ., κ. Αργυράκη Μ. και τις πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λ. και κ. Αργυρέλη Ελ.. Η περιφορά με τη συνοδεία της φιλαρμονικής δεν επετράπη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Την επομένη , ημέρα της γιορτής των αγίων Κωσταντίνου και Ελένης ο Δήμαρχος παρέστη στη λειτουργία του ομώνυμου ιερού ναού στη Λεκάνη όπου τον συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι Ορεινού κ. Τσακαλίδης Γ. , έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ., καθαριότητας κ. Αργυράκης Μ., καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Γαβριηλίδης Ν.  Στη συνέχεια  παρακολούθησαν την  πλούσια εκδήλωση που ακολούθησε  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης με χορευτικά , εδέσματα, χορωδία  κ.α. 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους στη Χρυσούπολη παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με σύσσωμη τη δημοτική του ομάδα. Στη συγκινητική εκδήλωση ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό με μια μεστή ομιλία για τα γεγονότα της μέρας μνήμης.

 

Γραφείο τύπου