Μετά τις αποκαλύψεις της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου μέσα από την εκπομπή Checkpoint, σχετικά με τις συνομιλίες του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου,  με τον κατηγορούμενο ως εκβιαστή Τάκη Μούσα, η ελληνική κοινωνία πέφτει μία ακόμα φορά από τα σύννεφα.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στοιχεία και συνομιλίες που αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με στελέχη της ΝΔ.

Ήρθε η ώρα να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί η ΝΔ να συνεχίσει να κρύβεται και να μην δίνει απαντήσεις για τα τεράστια ποσά που έβγαλε από τα ταμεία της (χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων) και κατέβαλε σε συνεχή βάση στους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους.

Δεν έχει ξεχαστεί βέβαια, η μήνυση του κ. Κουμουτσάκου κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για συκοφαντική δυσφήμιση, όταν έκανε λόγο για «γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων». Η κυρία Γεροβασίλη, επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», είχε αναφερθεί στην πιθανή σχέση του κ. Κουμουτσάκου με τον κατηγορούμενο ως εκβιαστή κ. Μούσα. 

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο ελληνικός λαός, μετά από 6 χρόνια πολιτικές σκληρής λιτότητας, ζητά δικαιοσύνη. Η ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 16/05/2016