Η μικρή Τζένα, με υψόμετρο 2067μ, και η κορυφή του Πίνοβου, Βίσογκραντ 2150μ ήταν ο στόχος των μελών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, που βρέθηκαν στην περιοχή της Αλμωπίας το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου.
Δύο ομάδες,  9 και 4 ατόμων αντίστοιχα ανέβηκαν το Σάββατο, η πρώτη από το κλασικό μονοπάτι και η δεύτερη από την απότομη κόψη της Τζένας, για να συναντηθούν στην κορυφή και να κατεβούν όλοι μαζί μέσα από το μαγευτικό φαράγγι, με τον χαρακτηριστικό καταρράκτη.

 

Την Κυριακή μια ανανεωμένη ομάδα 7 ατόμων ανέβηκε σε μια ακόμα ιδιαίτερα απότομη κορυφή, το Βίσογκραντ, στην οποία για πρώτη φορά επιχειρεί ανάβαση ο σύλλογος. Η κορυφή αποδείχτηκε συναρπαστική, όπως και η θέα της γύρω περιοχής, ενώ η πρόσκαιρη βροχή και η μικρή χαλαζόπτωση μάλλον προσέθεσε παρά χάλασε τη μαγεία της ανάβασης.  Οι αναβάσεις είχαν διάρκεια περίπου 9 ωρών η κάθε μία.

 

Ταυτόχρονα μια μεγάλη διάκριση ήρθε και από το μέλος του συλλόγου Θανάση Στημονιάρη, ο οποίος συμμετείχε στον μεγαλύτερο και δυσκολότερο αγώνα υπεραπόστασης που υπάρχει στη χώρα, τον Δόλιχο, ο οποίος καλύπτει 255 χιλιόμετρα, από τους Δελφούς έως την Ολυμπία. Ο Θανάσης Στημονιάρης τερμάτισε τέταρτος τον αγώνα αυτόν, τρέχοντας επί 39 ώρες και 45 λεπτά.