

Την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Εμμονές» παρουσιάζει η ομάδα Φωτογραφίας "Δέκα" στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας.
Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 11:00 – 14:00 & 19:00 – 21:30 και τις Κυριακές 19:00 – 21:30
Η φωτογραφική ομάδα παρουσιάζει την έκθεση:
Όταν ο καλλιτέχνης αποφασίζει να δημιουργήσει ένα έργο περνά από διάφορα στάδια.
Οι σκέψεις και οι ιδέες του χαρακτηρίζονται από την προσωπικότητα, την ιδιοσυγκρασία και τις θεματικές του προτιμήσεις.
Ο τρόπος που θα εκφράσει τις ανησυχίες, τα συναισθήματα και όλα αυτά που τον απασχολούν, φιλτράρεται μέσα από μία συγκεκριμένη και προσωπική ματιά, επιστρέφοντας συνεχώς στις αρχικές ιδέες, κάποια μορφή εμμονής που τον ωθεί τελικά να δημιουργήσει.
Η επιμονή αυτή ενώ αρχικά φαίνεται ότι παρασέρνει τον δημιουργό σε μια δεσμευτική για την παραγωγή του έργου του πορεία, στην πραγματικότητα αποτελεί την κινητήριο δύναμη τροφοδότησης της καλλιτεχνικής του έκφρασης, διευρύνοντας παράλληλα το δικό του μοναδικό σύμπαν.
Μέσω αυτής της διαδικασίας τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας "Δέκα" επιχειρούν να διερευνήσουν μέσα από την φωτογραφική τους πρακτική όλες εκείνες τις "εμμονές" που εισβάλουν συχνά στο μυαλό ενός δημιουργού και τον κινητοποιούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερβεί όλα τα εμπόδια και τις αναστολές που ενδεχομένως θα συναντήσει κάποιος στην δημιουργική του διαδρομή, μετατρέποντας παράλληλα την φωτογραφική εμμονή σε πηγή έμπνευσης για δημιουργία.
