Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, συναντήθηκαν  με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής του νομού Καβάλας. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, στάθηκε ο προς ψήφιση νόμος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επικεντρώθηκε στη σχετική τροπολογία που αφορά τη μείωση των ενοικίων που αποδίδουν στο δημόσιο οι καλλιεργητές. Υπήρξε κοινή παραδοχή ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τους καλλιεργητές να επενδύσουν τα χρήματα αυτά σε άλλες δραστηριότητες τους.

Υπήρξε επίσης, εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικός τους συνεταιρισμός. Οι βουλευτές σημείωσαν πως γίνεται μία συνολικότερη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν σε ένα γενικών  πλαίσιο τόνωσης των συνεταιρισμών. 

Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού έθεσαν υπόψη των βουλευτών και  στελεχών του κόμματος δύο σημαντικά ζητήματα:

Την άδεια λειτουργίας της μονάδας τους
Τη δημιουργία συσκευαστηρίου

Ειδικότερα το δεύτερο, σχολιάστηκε εκτενώς, καθώς με τη δημιουργία του συσκευαστηρίου, θα τονωθεί το παραγόμενο προϊόν το οποίο θα αποκτήσει ISO.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματα των καλλιεργητών στο αρμόδιο υπουργείο και πως θα παλέψουν για να τονωθεί ακόμα περισσότερο ο πρωτογενής τομέας, τον οποίο θεωρούν πυλώνα της ανασυγκρότησης  της οικονομίας της χώρας.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 19/4/2016