Συγκλήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας στις 19/04/2016 με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, παραβρέθηκαν φορείς της ΠΕ Καβάλας που προσκλήθηκαν, καθώς επίσης και ο Δ/ντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστας Χουβαρδάς, και ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο καθένας, ούτως ώστε να είναι έτοιμος κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος έως και Οκτώβριος 2016). Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους. Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια, θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.