Η  Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων  Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης Καβάλας, προκηρύσσει τους σχολικούς  αγώνες  Πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου μαθητών – μαθητριών Γυμνασίων  Καβάλας για το σχολικό έτος 2015-2016.  (Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ’ΑΣ). Οι αγώνες πετοσφαίρισης θα διεξαχθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 9:45 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ Χρυσούπολης. Προσέλευση ομάδων στις 9:15. Οι αγώνες ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 9:30 στον πλαστικό χλοοτάπητα της περιοχής των σφαγείων της Καβάλας. Προσέλευση ομάδων στις 9:00

 

            

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι  μαθητές -μαθήτριες δίχως να λαμβάνεται υπόψη το έτος γέννησης τους

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών –μαθητριών είναι η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών :

1. Αθλητική  μαθητική ταυτότητα (Υπόδειγμα 1)

2. Στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων για όλα τα αθλήματα, μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που διαθέτουν έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

3. Κατάσταση συμμετοχής (Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ. ) συμπληρωμένη  με τα στοιχεία των μαθητών-τριων, και την ένδειξη ΝΑΙ στην τελευταία στήλη Α..Δ.Υ.Μ. , υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από το Διευθυντή του σχολείου και τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής.

4. Υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα. που να δηλώνει ότι επιτρέπει τη μετακίνηση του μαθητή/τριας και τη συμμετοχή του/της στους αγώνες.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

1. Οι σχολικοί αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ πρωτίστως στοχεύουν στη χαρά της συμμετοχής των μαθητών-τριων και των φιλάθλων και στη βιωματική προώθηση της δια βίου άθλησης του φίλαθλου πνεύματος και του σεβασμού του αντιπάλου.

2. Σ’ αυτό το πνεύμα παρακαλούμε τη βοήθεια σας για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την κόσμια συμπεριφορά μαθητών-τριων και τυχόν φιλάθλων.

3. Η συνοδεία των ομάδων και η  μετακίνηση τους στους αγώνες είναι ευθύνη  των Σχολικών Μονάδων.

4. Όλες οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής των αγώνων 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Οι συνοδοί των ομάδων  να έχουν μαζί τους όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία θα καταθέτουν στην γραμματεία των αγώνων.

5. Προκειμένου οι αγώνες να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν με ακρίβεια τις οδηγίες των προκηρύξεων (απαιτούμενα δικαιολογητικά – χρόνο προσέλευσης κλπ.) για την αποφυγή καθυστερήσεων και προβλημάτων.

6. Κάθε ομάδα που συμμετέχει πραγματοποιεί τουλάχιστον (2) δύο αγώνες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης

7. Προτείνεται να υπάρχει  αρκετός χρόνος συμμετοχής για όλους τους μαθητές των ομάδων, μιας και απώτερος σκοπός των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» είναι η μαζική συμμετοχή και όχι η διάκριση.    

8. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής χωρίς να υπάρξει επίσημη κατάταξη.

9. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με δύο (2) ομάδες (αγοριών– κοριτσιών ή μικτές).

10. Παρακαλείστε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε τον πίνακα δήλωση  συμμετοχής που σας επισυνάπτουμε ή να δηλώσετε τηλεφωνικά μέχρι την Δευτέρα 18 Απριλίου  2016 στο τμήμα Φυσικής Αγωγής με e-mail στο [email protected] ή στο τηλ.- φαξ 2510291546, εκτιμώντας τα ακόλουθα:

                                   

Ο   Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α.  & Διευθυντής Δ.Ε. Καβάλας

          Απόστολος  Θ. Βαγενάς