Ενημέρωση του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου σχετικά με τα θέματα που απασχόλησαν τον Δήμο την εβδομάδα 28 Μαρτίου – 01 Απριλίου 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου περιβάλλοντος ( ΕΠΕΡΑ) ώστε να ελέγξει την πορεία των έργων, αποχέτευση και βιολογικός,  με επικεφαλή τον προϊστάμενο κ. Μαμαλούγκα Νίκο. Το κλιμάκιο μετά από συζήτηση στα γραφεία της εταιρίας με τον πρόεδρο κ. Γαβριηλίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Τουμπεκτσή και τον διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα, επισκέφθηκαν τα έργα της ΔΕΥΑΝ σε Κεραμωτή, Γραβούνα, Χρυσοχώρι, Ερατεινό και στο βιολογικό.  Με την ολοκλήρωση του ελέγχου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο κ. Τσομπανόπουλο Βαγγέλη στο γραφείο του όπου ακολούθησε διεξοδική συζήτηση μεταξύ των ενώ παράλληλα ο κ. Μαμαλούγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων της ΔΕΥΑΝ.

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το χώρο των παλιών κοιμητηρίων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να ελέγξει την πορεία των εργασιών για την απομάκρυνση  των  τάφων υπό εγκατάλειψη. Ήδη έχει προηγηθεί η μεταφορά των οστών στο νέο κοιμητήριο.  Ο Δήμαρχος συνέστησε στον υπεύθυνο για τις εργασίες  αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρο να επιταχυνθούν οι εργασίες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για  να δημιουργηθεί εκεί  αλσύλλιο περιπατητών όπως έχει σχεδιαστεί.

 

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ  ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ '' ΓΙΑΚΑΔΕΣ''

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κεραμάρης όπου συζητήθηκε η πρόταση του Δήμου για ανέγερση δημοτικού σχολείου στην Γραβούνα.  Στη συνέχεια ο δ/ντής συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους καθώς και τοναντιπρόεδρο α/θμιας σχολικής επιτροπής κ. Καϊντατζόπουλο Χ. επισκέφθηκαν τα σχολεία Πέρνης και Γραβούνας  ώστε να έχει ιδίαν άποψη για την επιτακτική ανάγκη ανεγέρσεως νέου σχολείου στην περιοχή των ''γιακάδων''  το οποίο θα ''ανακουφίσει''   και σχολεία της Χρυσούπολης.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται ο ευπρεπισμός των δέντρων σε πλατείες και σχολεία με κλάδεμα από συνεργεία. Η δράση αυτή της δημοτικής αρχής ξεκίνησε ύστερα από αίτημα εκπαιδευτικών και πολιτών με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και των πολιτών αφού η ανάπτυξη των δέντρων είχε φτάσει στα  όρια επικινδυνότητας για την ασφάλειά τους.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΑΜΘ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από την ΠΕΔ ΑΜΘ με θέματα : 1) Τοπικά σχέδια και δημιουργία δικτύων για κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση της φτώχειας και 2) Οδηγίες για διαχειριστική ικανότητα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν η προϊσταμένη κοινωνικών υπηρεσιών κ. Δρόσου Μαρία , η κοινωνική λειτουργός κ. Μπουγαλή Δέσποινα και ο οικονομολόγος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Καλλιτζόγλου Χρήστος.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ- ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Ο Δήμος Νέστου προσκάλεσε το Μουσικό σχολείο Καβάλας ώστε να  παρουσιάσει για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Χρυσούπολης την μουσικοθεατρική παράσταση : Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο του Χρήστου Μπουλιώτη στο Δημοτικό θέατρο. Η παράσταση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Νέστου καλύπτοντας οικονομικά την εκδήλωση, μάγεψε τα παιδιά συνδυάζοντας την πρόζα με το τραγούδι ενώ παράλληλα τα ευαισθητοποίησε στο θέμα της ανακύκλωσης . Η πρόσκληση προς το μουσικό σχολείο περιλαμβάνεται κι αυτή στην μεγάλη καμπάνια και το πρόγραμμα που ξεκίνησε ο Δήμος για την ανακύκλωση. Η Δημοτική αρχή πιστεύει πως η ανακύκλωση πρέπει να ξεκινήσει από τα παιδιά και τα σχολεία ώστε να τα ευαισθητοποιήσει και να την κάνουν τρόπο ζωής.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να δοθεί παράταση στο έργο του κόμβου των σφαγείων μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας. Στη δίμηνη παράταση που δόθηκε ( μέχρι 31 / 5) θα υπάρξουν ποινικές ρήτρες για τον εργολάβο του έργου για κάθε ημέρα καθυστέρησης. Η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη ακολούθησε την ίδια ανεξήγητη στάση με παλαιότερο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για παράταση του έργου που η ίδια ενέταξε!!!....Και σ' αυτό το δημοτικό συμβούλιο όπως και τότε δεν ψήφισε την παράταση του έργου με την ελπίδα και τον διακαή πόθο να μην ολοκληρωθεί...

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

 Το έργο της Γεωθερμίας καθώς και τον τόπο εργασιών που πραγματοποιούνται από την εταιρία στην οποία παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η έκταση πλησίον της γεώτρησης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος. Στη συνέχεια φεύγοντας από το Ερατεινό μετέβη στον κόμβο των σφαγείων ώστε να ελέγξει την πορεία των εργασιών του έργου .  Επισκέφθηκε ακόμη την πλατεία επι της Εγνατίας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη οι εργασίες για τον ευπρεπισμό των δέντρων.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στις εργασίες του πανελληνίου συνεδρίου αιρετών γυναικών με θέμα την ''Ισότητα στην πόλη'' συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου παρουσία πολλών δημάρχων από όλη την Ελλάδα .  Στο συνέδριο παρέστη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης ενώ το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι αιρετές σύμβουλοι κ. Κοσμίδου Λ. , κ. Χατουτσίδου Ελ. , κ. Ψυλλίδου Ελ. , κ. Αργυρέλη Ελ., κ. Πουλουκτσή Β., κ. Παπάζογλου Δ.. Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή αιρετών γυναικών στο συνέδριο ενώ προς τη λήξη της πρώτης μέρας υπογράφηκε ευρωπαϊκή χάρτα ισότητας των δύο φύλων απ' όλους τους δημάρχους στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας. Ακολούθησε δείπνο για τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο GALAXY. Οι εργασίες συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα στο ξενοδοχείο LOUCY.