Τους έξι μήνες που πέρασε το μακρινό 1998 στην Καβάλα ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ επί θητείας Λευτέρη Αθανασιάδη αναπόλησε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο Σταμάτης Κραουνάκης με αφορμή την μουσική παράσταση «πιάνει ο έρωτας δουλειά» στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων την Κυριακή 7 Ιουλίου.

 

Όπως είπε είναι μια περίοδος της ζωής του την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ αφού έκανε πολύ καλούς φίλους τους οποίους διατηρεί ακόμα και σήμερα. Εξέφρασε όμως και την θλίψη του για το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι κοντά του ο Νίκος Ασλάνης ο οποίος έχει πλέον φύγει από τη ζωή.

 

Μίλησε για την Άννα Μισσιριάν και για το πως γεννήθηκε η ιδέα για το ΙΜΑΡΕΤ ενώ τόνισε πως καμαρώνει για τη φιλία του με τη Λυδία Φωτοπούλου αλλά και άλλους καλλιτέχνες από την Καβάλα.

 

«Ήμουνα πυροδότης πολλών νέων πραγμάτων στην Καβάλα. Υπήρχε ένα κονδύλι στον Δήμο το οποίο το πήραμε και φτιάξαμε ένα εξαιρετικό μουσικό εργαστήρι. Ήταν πολύ ωραία εποχή», είπε. Τόνισε όμως πως στο τέλος έφυγε με μια πικρία από την πόλη μετά από έντονη διαφωνία με τον Λευτέρη Αθανασιάδη.

 

«Μετά την πικρή μου εμπειρία στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ήθελα να φύγω στην Αμερική, τα είχα κανονίσει όλα, ήθελα να φύγει το μυαλό μου από όσα έγιναν κι εκεί μετά από μια επίσκεψή μου στη Σπυράτου, γεννήθηκε η ιδέα της Σπείρας – Σπείρας που τελικά με κράτησε στην Ελλάδα», εξομολογείται ο Σταμάτης Κραουνάκης.

 

Μίλησε και για τη σχέση του με τον πρώην δήμαρχο της Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ λέγοντας πως έχει κάνει μεγάλο έργο για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου.

 

Αναφερόμενος στην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, είπε ότι υπάρχει μια πολύ δυνατή σχέση μεταξύ τους από τότε που συνεργαζόταν με το Θέατρο Τέχνης.

 

«Χαίρομαι πολύ γιατί πέτυχε στη θητεία της είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος κι ενώ είναι δυο χρόνια από τότε που ανέλαβε και λέγαμε να έρθω τώρα τα κατάφερα», είπε.

 

Μιλώντας για την παράσταση είπε ότι έχει πολύ Σταμάτη, μια διαφορετική Πένυ Ξενάκη, εξαιρετικούς μουσικούς, πολλά λαϊκά τραγούδια και χειρόφρενο συναισθήματος όπως συνηθίζει να λέει. 

 

«Είναι ίσως από τα ατού αυτής της βόλτας εκεί που ανεβαίνει πολύ η χαρά τραβάω χειρόφρενο αισθήματος για να εξισορροπήσω τα πράγματα».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ