Έπειτα από ανακατατάξεις στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Λασκαρίνα Διακουμή από τα Λιμενάρια Θάσου, λαμβάνει θέση στο συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τη σειρά που τηρήθηκε από τις εσωκομματικές εκλογές τον Μάιο του 2022. 

 

Η κ. Διακουμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θάσο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα Βιοδιασπώμενα πολυμερή. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

 

Επιστρέφοντας στη γενέτειρα της, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές. 

 

Τον Απρίλιο του 2024 εκλέχθηκε συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Θάσου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, θέση από την οποία παραιτείται για την ανάληψη της θέσης στην κεντρική επιτροπή.  

 

Η κ. Διακουμή δήλωσε μετά την εξέλιξη αυτή:

"Η γενιά που κατακερματίστηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια, που δεν μπορεί να ορθοποδήσει και που μετανάστευσε για μια καλύτερη επαγγελματική τύχη είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της στην πολιτική ζωή της χώρας και να συμμετέχει ενεργά, σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκει. 

 

Ο κόσμος γίνεται καλύτερος από την ενεργή μας δράση και όχι από την απαξίωση. Η τύχη μας δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που ζημιώνουν καθημερινά τον τόπο μας και τις ζωές μας.”