Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας, σε ανάρτηση του αναφέρει πως και σε άλλες πόλεις και νησιά, στις αναπλάσεις τους, υπάρχει ο ίδιος κυβόλιθος που επέλεξαν οι μελετητές και για την ανάπλαση στον Άγιο Νικόλαο της Καβάλας.

 

Στη συνέχεια αναφέρει κάποια παράπονα δημοτών για τα έργα, τονίζοντας πως κάποια από αυτά είναι παράλογα.

 

Αναλυτικά ο κ. Γούλας αναφέρει τα εξής:

“Σε μια πρόχειρη αναζήτηση σε δημοφιλή σημεία, πόλεις και νησιά, διαπίστωσα πως κυριαρχεί στις αναπλάσεις τους, ο ίδιος κυβόλιθος που επέλεξαν οι μελετητές και για τη δική μας ανάπλαση στον Άγιο Νικόλαο.

 

Κι εκεί υπάρχουν τραπεζάκια, κι εκεί κυκλοφορούν γυναίκες με τακούνια, κι εκεί υπάρχουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τις δικές μας.

 

Είναι άραγε η βιοκλιματική συμπεριφορά των κυβόλιθων, είναι η αισθητική τους ομορφιά, είναι η αντοχή τους; Ίσως όλα μαζί. Το σίγουρο είναι, πως δύσκολα κάτι αρέσει σε όλους. Μάλλον όχι δύσκολα, αλλά αδύνατον. 

 

Το έργο ξεκίνησε μέσα στον Άγιο Νικόλαο στις 13 Ιανουαρίου και μετά από αρκετές δυσκολίες, ολοκληρώνεται. Το αποτέλεσμα μάλλον αρέσει στην πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάπως αλλιώς. Έτσι όμως γίνονται τα έργα. Υπάρχουν στάδια μελετών, στάδια εγκρίσεων, στάδια κατασκευών.

 

Η δική μας αγωνία είναι, με την ολοκλήρωσή του, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, να δουν αυξημένες διαφορές στους τζίρους τους, ώστε να άξιζε η ταλαιπωρία που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα.

 

Λίγο παραπάνω, τρέχει ένα άλλο έργο που πιστεύουμε πως θα αυξήσει την ασφάλεια και θα βελτιώσει την κινητικότητα των δημοτών. 

 

Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων κοντά στις καμάρες, με την προοπτική της κατασκευής ενός κυκλικού κόμβου εκεί, διαχωριστικών νησίδων και διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, σίγουρα θα βοηθήσει στον αρχικό στόχο.

 

Από τα δύο αυτά έργα, αυτά που κατά διαστήματα άκουσα εγώ, από ελάχιστους ευτυχώς, είναι τα παρακάτω, που μπορώ να τα πω και παράλογα.

 

"Μην κάνετε πεζοδρόμια γιατί θα στενέψουν οι δρόμοι και δεν χρειάζονται." (Είναι καλύτερο και ασφαλέστερο μάλλον να περπατάει κάποιος μέσα σε δρόμο).

 

"Μην κάνετε αναπλάσεις γιατί θα ακριβύνουν τα ενοίκια των μαγαζιών." (Να μείνουμε με υποδομές 30 ή 40 χρόνων, για να μείνουν χαμηλά τα ενοίκια).

 

"Μην κάνετε αναπλάσεις επίσης, γιατί αναστατώνεται η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων." (Πράγματι ισχύει αλλά, πλέον όλοι πίνουν καθαρό νερό, έχουν σύγχρονα δίκτυα ρεύματος, ομβρίων, αποχέτευσης, φωτισμού, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή).

 

"Μην κάνετε κυκλικούς κόμβους γιατί θα μπερδεύονται οι οδηγοί." (Άσχετα αν μας αρέσουν σε όλες τις άλλες πόλεις. Για την πόλη μας, κάποιοι "ειδικοί" κρίνουν πως δεν χρειάζονται κυκλικοί κόμβοι, και πως θα γίνουν για να πουλήσουν τσιμέντα οι εργολάβοι).

 

"Μην βάζετε διαχωριστικές νησίδες γιατί δεν θα μπορούν να διπλοπαρκάρουν τα λεωφορεία." (Παράνομα να προσθέσω εγώ).

 

"Μην μεγαλώσετε τα πεζοδρόμια γιατί θα χαθούν θέσεις πάρκινγκ." (Παράνομες θέσεις να ξαναπροσθέσω εγώ γιατί οι νόμιμες ισχύουν κανονικά).

 

Κι όλα τα παραπάνω μόνο στα έργα της ανάπλασης του Αγίου Νικολάου (Open Mall) μαζί με τις Καμάρες. Καλό Τριήμερο, καλή φώτιση σε όλους μας. Προσοχή στους δρόμους.”