Για την χαμηλή αμοιβή των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις μιλάει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αμοιβή των επιτηρητών/τριών ανέρχεται στο ποσό των 14€ μικτά ανά επιτήρηση, ενώ των βαθμολογητών/τριών στο ποσό των 2.10€ μικτά ανά γραπτό.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

 

Ενώ η Κυβέρνηση επιχαίρει για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, εμείς γνωρίζουμε ότι αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού.

 

Οι αμοιβές όμως αυτών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές είναι εξευτελιστικά χαμηλές και οι συνθήκες εργασίας μέσα στις μη κλιματιζόμενες αίθουσες ιδιαίτερα δύσκολες.

 

Πιο οι συγκριμένα, η αμοιβή των επιτηρητών/τριών ανέρχεται στο ποσό των 14€ μικτά ανά επιτήρηση, ενώ των βαθμολογητών/τριών στο ποσό των 2.10€ μικτά ανά γραπτό.

 

Τα χρήματα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχούν στο έργο που επιτελείται και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησης ούτε αυτό της σίτισης, αν πάρουμε υπόψη ότι η παραμονή στα βαθμολογικά κέντρα μπορεί να φτάσει και τη μία ημέρα. 

 

Η ΕΛΜΕ Καβάλας αναγνωρίζει το έργο των εκπαιδευτικών, στηρίζει τα δικαιώματα τους και απαιτεί:

 

1. Αυξήσεις στις αμοιβές αυτών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και ιδιαίτερα των επιτηρητών/τριών και βαθμολογητών/τριών.

 

2. Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, ώστε να επιτελούμε – μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί- απρόσκοπτα το έργο μας.

 

3. Αύξηση του μισθού του/της νεοδιόριστου/ης εκπαιδευτικού στα 1200 ευρώ και αναλογικά αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ.

(δελτίο Τύπου)