Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Καβάλας και στη συνέχεια άρχισε να φοιτά στη Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick στην Κύπρο.

 

Ο 25χρονος σήμερα Μάριος Πασχαλίδης κι ενώ ήδη κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο κατάφερε να γίνει ο μοναδικός φοιτητής από την Κύπρο που θα συμμετάσχει στο Roger Hatchuel Student Academy που πραγματοποιείται στις Κάννες.

 

Πρόκειται για μια 6ήμερη, παγκόσμιας εμβέλειας μαθησιακή εμπειρία και αφορά φοιτητές από διάφορα μέρη του κόσμου που σπουδάζουν σε κλάδους δημιουργικής επικοινωνίας.

 

Αιτήσεις για τα συγκεκριμένα εργαστήρια γίνονται από φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης και ενδιαφέρονται να εργαστούν στο χώρο της διαφήμισης και δημιουργικής επικοινωνίας.

 

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό αυτό που κατάφερε ο Καβαλιώτης Μάριος; Κατάφερε να πάρει μια θέση από τις μόλις 30 που υπάρχουν διαθέσιμες.

 

Κάθε χρόνο η Roger Hatchuel Student Academy δίνει σε 30 φοιτητές την ευκαιρία να πάρουν τεχνογνωσία από τα μεγαλύτερα μυαλά που υπάρχουν στην παγκόσμια βιομηχανία της διαφήμισης.

 

30 φοιτητές από 30 διαφορετικές χώρες συναντιούνται στο φεστιβάλ για να εξερευνήσουν άγνωστα οδικά μονοπάτια στον κόσμο της παγκόσμιας διαφήμισης, να διευρύνουν τα γνωστικά τους αντικείμενα αλλά και να χτίσουν το δικό τους δίκτυο γνωριμιών από διαφημιστές της παγκόσμιας κοινότητας.

 

Η επιλογή των 30 φοιτητών μέσα στις χιλιάδες των αιτήσεων γίνεται από την Roger Hatchuel Student Academy και μέσα από το βίντεο και το υλικό που στέλνει ο καθένας μαζί με την αίτηση για να παρουσιάσει τον εαυτό του και μια ιδέα του.

 

Μιλώντας στο KavalaNews.gr ο Μάριος Πασχαλίδης δήλωσε ενθουσιασμένος με την ιδέα ότι σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στις Κάννες για να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα του δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλα ονόματα στον χώρο της διαφήμισης, ενώ προσκεκλημένος στη φετινή διοργάνωση είναι και ο Έλον Μασκ.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα επιστρέψει στην πατρίδα του την Καβάλα είπε πως δεν το αποκλείει ωστόσο στόχος του είναι να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.