Ο Πολιτιστικός σύλλογος Δωματίων Παγγαίου “Το γεφύρι”, διοργάνωσε μία μουσική και αφηγηματική εκδήλωση για τα Σώκια (πόλη της Μ. Ασίας), με τη δράση αυτή να κάνει ουσιαστικά ένα “ταξίδι” στην πολιτιστική κληρονομιά της Μικράς Ασίας.

 

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στις 14 Ιουλίου και στις 21 Ιουλίου.

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Με την σημερινή μουσικό αφηγηματική εκδήλωση ήταν ευκαιρία να ανασύρουμε μνήμες των ΣΩΚΙΩΝ, να αναλογιστούμε την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας αλλά και να  αναμοχλεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά της παράδοσής μας!!!

 

Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συντέλεσαν στην διεκπεραίωση αυτής της εκδήλωσης:

 

  • Τον Δήμο Παγγαίου,θερμό υποστηρικτή των προσπαθειών μας 

 

  • τον Χοροδιδάσκαλο μας ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ για την επιμέλεια της εκδήλωσης που με τον ζήλο ,το μεράκι  ,την επιμονή και υπομονή του καταφέρνει να μας διδάσκει τα αυθεντικά δρώμενα της παράδοσής μας !!

 

  • Την Εύα Σαρηγεωργίου για το ανεξάντλητο ιστορικό υλικό που μας κατέθεσε !

 

  • Την Μαρία Μουστάκα ,γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυργίων "Αρίων" για την σπουδαία συνεισφορά της .

 

  • Τον Γρηγόρη Μισιριάν ,τον Δημήτρη Κασίδη , που με τους αμανέδες τους μας ταξίδεψαν στα βάθη των Σωκίων και τον Γρηγόρη Απόσογλου που τους συνόδευε με το βιολί του 

 

  • Την Σοφία Νεοχωρίτου και μέλη των χορωδιών της από τους Συλλόγους  "Μελωδός ο Ρωμανός", Εβριτών, Πλατανοτόπου, Ωδείο Νεάπολις που μας μάγεψαν με την αύρα και τον Πολιτισμό της Μικράς Ασίας !

 

  • Όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας όλες τις εκδηλώσεις μας !!

 

Ανανεώνουμε το ΣΩΚΙΑΛΙΔΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας για το β' μέρος αυτής της εκδήλωσης με αφετηρία τα ΔΩΜΑΤΙΑ στις 14 Ιουλίου και τερματισμό τα ΚΥΡΓΙΑ στις 21 Ιουλίου!!!!”