Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου εκφράζει τους προβληματισμούς της, για την τρύπα της Τρυπητής, η οποία είναι ένα σημείο που “τραβούσε” τους τουρίστες, αλλά πλέον όπως αναφέρει η παράταξη, οι φερτές ύλες χρόνων που συσσωρεύτηκαν λόγω της κλίσης του εδάφους σε συνδυασμό με τη βλάστηση και την χρόνια εγκατάλειψη καθιστούν την τρύπα "αόρατη". 

 

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής:

“Ένας όμορφος προορισμός του νησιού μας είναι και η παραλία της Τρυπητής και ειδικά ο γεώτοπος της "τρύπας" από όπου πήρε και την ονομασία η παραλία και η ευρύτερη περιοχή. 

 

Είναι ένας γεώτοπος γεωλογικού ενδιαφέροντος αφού αποτελεί δείγμα δημιουργίας μορφής από την κυματωγή. 

 

Είναι μία ιστορική περιοχή στη συνείδηση των ντόπιων καθώς εκεί στα δύσκολα χρόνια της κατοχής έβρισκαν καταφύγιο οι βάρκες και με ασφάλεια ξεφόρτωναν τα τρόφιμα που εμπορεύονταν από την Χαλκιδική και το Άγιο όρος (υπό την αυστηρή επιτήρηση του βουλγαρικού φυλακίου που ήταν εγκατεστημένο στο Κεφαλά.)

 

Είναι ταυτόχρονα και ένα σημείο φυσικού κάλλους γνωστό στους επισκέπτες του νησιού μας που όμως τα τελευταία χρόνια δεν είναι καν ορατό, ούτε από το δρόμο που οδηγεί στην παραλία. 

 

Οι φερτές ύλες χρόνων που συσσωρεύτηκαν λόγω της κλίσης του εδάφους σε συνδυασμό με τη βλάστηση και την χρόνια εγκατάλειψη καθιστούν την τρύπα "αόρατη". 

 

Ρωτάμε τη Δημοτική αρχή: 

  • Τι προτίθεται να κάνει ώστε να αναδειχθεί το εμβληματικό αυτό σημείο που αποτελεί ένα γεωλογικό ιστορικό και τουριστικό προορισμό;;.”