Για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές μίλησε στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη ο δημοσιογράφος στο επάγγελμα Άκης Σακισλόγλου.

 

Αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά είπε πως

 

«η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δημιουργήθηκε το φθινόπωρο και ήδη έχει φτάσει στις ευρωεκλογές για να εκφράσει έναν δημόσιο λόγο που λείπει από τον μη δεξιό χώρο. Έναν λόγο που δεν έχει καμία εξάρτηση. Το κόμμα προετοιμάζει τη σύγχρονη αριστερά που θα έχει το βλέμμα στην Ευρώπη αλλά θα παλεύει για το εσωτερικό»

 

είπε και τόνισε πως το σκηνικό έτσι όπως ήταν διαμορφωμένο αποτελούνταν από ένα βαθιά κουρασμένο πολιτικό προσωπικό.

 

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ απειλείται και αν ο κατακερματισμός στην κεντροαριστερά βοηθάει να ανατραπεί το κυβερνών κόμμα, είπε ότι η ανατροπή είναι ρεαλιστική.

 

«Αυτή τη στιγμή η ΝΔ έχει έναν σταθερό πυρήνα ψηφοφόρων.

 

Αυτό είναι σεβαστό»

 

είπε και επισήμανε πως η ανατροπή μπορεί να έρθει μέσα από τις συνεργασίες.  

 

Για την ακρίβεια είπε ότι έχει δημιουργηθεί μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών με αποτέλεσμα να μην αντιδρά που δεν μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ.

 

«Από τα μέσα του μήνα ο Έλληνας μένει χωρίς χρήματα. Εμείς λέμε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Πρέπει να πέσει ο συντελεστής του ΦΠΑ γιατί τα χρήματα αυτά θα πάνε στον πολίτη. Είναι ψέμα αυτό που προφασίζεται η κυβέρνηση ότι αν μειωθεί ο ΦΠΑ θα πέσουν τα έσοδα γιατί σήμερα είναι πολλοί που αναγκάζονται να αποκρύπτουν έσοδα»

 

είπε και τόνισε πως αν μειωθεί ο ΦΠΑ τότε δεν θα υπάρχει αυτή η ανάγκη και κατά συνέπεια θα υπάρξει και αύξηση των εσόδων του κράτους.

 

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι για αυτές τις εκλογές να επιλέξει αφενός κόμμα και αφετέρου τα κατάλληλα πρόσωπα που τα επόμενα πέντε χρόνια θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα παλέψουν για όσα διακυβεύονται για το μέλλον των πολιτών

 

είπε επίσης μεταξύ άλλων.