Η 28η Φεβρουαρίου και το τυχαίο γεγονός να βρίσκεται μέσα στο μοιραίο τρένο των Τεμπών αποτέλεσε το ορόσημο για την Ευδοκία Τσαγκλή το οποίο άλλαξε τη ζωή της για πάντα.

 

Ήταν από τους «τυχερούς» που κατάφερε να ζήσει και να διηγείται για πάντα τις τραγικές ώρες που βίωσε η ίδια και οι συνεπιβάτες της μετά την σύγκρουση.

 

Αυτό το τραγικό γεγονός την οδήγησε στον ακτιβισμό και στη συνέχεια στα μονοπάτια της πολιτικής με μοναδικό στόχο όπως λέει η ίδια στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη να αποκτήσει θεσμικό ρόλο η προσπάθειά της για την αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Υποψήφια ευρωβουλευτής πλέον με το κόμμα «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη διεκδικεί την ψήφο των πολιτών ωθούμενη από την ανάγκη να παλέψει όπως λέει με τα θηρία.

 

 

«Θα ήθελα να δω και άτομα της γενιάς μου που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί να ασχολούνται με την πολιτική για να αλλάξουν ουσιαστικά κάτι γιατί έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλη είναι σαθρότητα, το έλλειμα της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Η πλήρης απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ακριβώς επειδή αυτό ξεκινάω από ένα πράγμα μου δίνει τη δύναμη να πορευτώ με αυτόν τον στόχο»

 

επισημαίνει.

 

Αναφερόμενη στην απόφασή της να συστρατευτεί με το κόμμα «Κόσμος», είπε αν και της έγιναν προτάσεις και από άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να επιλέξει κόμματα που έχουν συμβάλλει όπως είπε στην καταστροφή.

 

«Με προσέλκυσε το γεγονός ότι ο «Κόσμος» είναι ένα καινούργιο ευρωπαϊκό κόμμα όπως και οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί και όσα πρεσβεύουν.

 

Ξέρετε η κλιματική δικαιοσύνη είναι το πιο σημαντικό για τους πολίτες».

 

Αναφερόμενη στην αποχή είπε πως είναι θέμα που την προβληματίζει ωστόσο είναι δικαιολογημένη όπως είπε σε έναν βαθμό καθώς υπάρχει το ταμπού ότι όλοι είναι ανήθικοι και ότι τίποτα δεν αλλάζει.

 

«Πως όμως θα αλλάξουν τα πράγματα εάν δεν ψηφίσει ο κόσμος και αν δεν έρθει και η νέα γενιά να συστρατευτεί και να ψηφίσει.

 

Εγώ παρακινώ τους νέους ανθρώπους να μπουν στο πολιτικό προσκήνιο για να αλλάξουμε αυτό που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη