Θύματα κλοπής έπεσαν δυο τουρίστες από την Ουγγαρία κατά την περιήγηση τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Το ζευγάρι αντιλήφθηκε ότι λείπει το πορτοφόλι τους όταν πήγαν να παραγγείλουν σουβλάκια από το ψητοπωλείο που βρίσκεται μπροστά από την στάση του μετρό στην Αγ. Σοφίας.

 

Ωστόσο, πάνω στην ατυχία τους στάθηκαν τυχεροί, καθώς στο μαγαζί βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες, ο γνωστός Καβαλιώτης τραγουδιστής Βασίλης Μπατής και ο Δημήτρης Μίτκος, που όχι μόνο τους πρόσφεραν δωρεάν το φαγητό που είχαν παραγγείλει αλλά τους βοήθησαν κιόλας να ψάξουν τα κλοπιμαία και να καταγγείλουν το περιστατικό.

 

Οι δυο Ούγγροι, που μπορεί να μην βρήκαν το πορτοφόλι και τα κλοπιμαία, έμειναν ενθουσιασμένοι από την συμπεριφορά του γνωστού τραγουδιστή και του συνεργάτη του. Μάλιστα, έγραψαν σχόλια στη σελίδα του ψητοπωλείου, μοιράζοντας την εμπειρία τους και ευχαριστώντας τους ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τουρίστας από την Ουγγαρία, ήταν διακοπές με την σύζυγό του στην Σάρτη και ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για βόλτα. Φαίνεται πως όταν πήγαν στο Καπάνι, τους έκλεψαν τα χρήματα και το πορτοφόλι.

 

«Μετά τα ψώνια, αποφασίσαμε να φάμε κάτι και μας άρεσε πολύ το Metro43. Μετά την παραγγελία, αποδείχθηκε ότι δυστυχώς δεν έχω το πορτοφόλι μου. Το άτομο που εργαζόταν εκεί (μάλλον ο ιδιοκτήτης) δεν με έστειλε πίσω για να βρω χρήματα, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει! Γύρισα στην αγορά για να δω αν το πορτοφόλι μου ήταν ακόμα εκεί, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Επιστρέψαμε στο εστιατόριο Metro43 όπου περίμενε η γυναίκα μου. Πριν πάμε στην αστυνομία και στο προξενείο για να καταγγείλουμε το πρόβλημα, μας δώσανε τα δύο χάμπουργκερ που παραγγείλαμε. Μας έδωσε επίσης δύο αναψυκτικά και δύο μπουκάλια νερό ως επιπλέον δώρα. Το τονίζω ως δώρο! Του είμαι πολύ ευγνώμων για τη βοήθειά του αλλά και για τον τρόπο που μας φέρθηκε. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις έναν τόσο ευγενικό, καλόκαρδο άνθρωπο, και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το νόστιμο χάμπουργκερ και το φιλόξενο μέρος το έφτιαξαν» γράφει στο σχόλιο του ο τουρίστας.

 

Μάλιστα, αναφέρει ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσει ξανά έγγραφα για να μπορέσει να φύγει.

 

«Ίσως αρκεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα πορτοφόλια σας! Δεν ήταν εύκολο να αποκτήσω ένα προσωρινό έγγραφο για να μπορέσω να ταξιδέψω στο σπίτι μου στην Ουγγαρία. Ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλε μου!»

 

λέει απευθυνόμενος στον γνωστό τραγουδιστή και ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου, Βασίλη Μπατή.

Πηγή: Makthes.gr