Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών, ομάδα δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα ο κ. Χρυσάφης, ο κ. Λαμπρινίδης και η κ. Παγώνη, επισκέφθηκαν στις τον ορεινό οικισμό Μαριές.

 

Συγκεκριμένα, σχετικό δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου αναφέρει:

 

Η επίσκεψη είχε στόχο την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης και την καταγραφή προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

 

Κατά τη διάρκεια της περιδιάβασης του χωριού, οι σύμβουλοι εντόπισαν σοβαρά ζητήματα καθαριότητας, τα οποία επηρεάζουν την υγιεινή και την καθημερινή ζωή των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών.

 

Επιπλέον, έγινε αντιληπτό σημαντικό πρόβλημα, που απορρέει από τα υπό κατάρρευση εγκατελειμμένα σπίτια της περιοχής, καθώς πολλά από αυτά παρουσιάζουν σοβαρές δομικές αδυναμίες αφού οι ζημιές και η φθορά του χρόνου τα καθιστούν ασταθή και επισφαλή, άρα και επικίνδυνα..

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεσμεύτηκαν να προωθήσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες, για να εξασφαλιστεί η άμεση καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, τους οποίους η ομάδα ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους, την εποικοδομητική συζήτηση και τις υποδείξεις τους.