Έναν χρόνο πριν έγινε γνωστό πως ένας 36χρονος άνδρας φέρεται να ασελγούσε επί 1,5 χρόνο σε ένα 16χρονο αγόρι, γιο της συντρόφου του στην Καβάλα. Η αποκάλυψη έγινε από έναν φίλο του παιδιού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχθηκε κι εκείνος σεξουαλική παρενόχληση από το ίδιο άτομο, ωστόσο κατάφερε να τον απωθήσει. 

 

Η υπόθεση θα βρεθεί, τώρα, και πάλι στις δικαστικές αίθουσες. Ο 36χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά από καταγγελία της μητέρας του θύματος, με τις κατηγορίες του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

 

Ο κ. Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος του κατηγορούμενου, μιλά στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αποκαλύπτει: 

«Σήμερα εξηγήθηκε το δικαστήριο ότι τα ευρήματα της σεξουαλικής κακοποίησης παρά φύσιν είναι δύσκολο να ερμηνευτούν και να καταστούν παθογνωμικά, δηλαδή αποδεικτικά για μια τέτοια διαδικασία. Στη συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι είχαμε κάποια ευρήματα τα οποία μπορεί να θεωρηθούν ενδεικτικά και γι' αυτό η υπόθεση προχώρησε και έχει φτάσει στο ακροατήριο». 

 

 

Ένταση στη δίκη του 36χρονου

 

Στην Καβάλα σήμερα δικάζεται η υπόθεση του 36χρονου. Στα δικαστήρια της πόλης, ο Στρατής Λημνιός συνομίλησε με τη μητέρα του φίλου του θύματος, Βάνα, αλλά και τον δικηγόρο της κ. Όθωνα Παπαδόπουλο. 

 

Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται από τη μητέρα αυτή που κατήγγειλε τις αρρωστημένες πράξεις του 36χρονου. 

 

«Το παιδί βρίσκεται τώρα σε καλύτερη κατάσταση με τη βοήθεια ψυχολόγου», λέει η ίδια.

 

Εν αναμονή της απόφασης, ο δικηγόρος κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: 

«Οι ισχυρισμοί μας είναι αποκλειστικά και μόνο η στήριξη των ισχυρισμών των ανήλικων παιδιών. Παριστάμεθα προς υποστήριξη κατηγορίας στη δίκη που είναι σε εξέλιξη. 

 

Αυτά που λέει ο κ. Γαλεντέρης είναι η θέση του τεχνικού συμβούλου που προσέλαβε η πλευρά του κατηγορουμένου. Νωρίτερα είχε εξεταστεί ο ιατροδικαστής που ορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την ανάκριση και έχει καταθέσει ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού της οικογένειας υπάρχουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης που είναι σαφέστατα». 

 

Να σημειωθεί ότι η μητέρα του θύματος δεν επιβεβαίωσε στο δικαστήριο την καταγγελία του ίδιου της του παιδιού.

 

 

Ο πατέρας του κατηγορούμενου αποκαλύπτει - «Το παιδί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε...»

 

Ο πατέρας του 36χρονου κατηγορούμενου μιλά στον Στρατή Λημνιό και τονίζει πως ο γιος του είναι αθώος καθώς τίποτα από όσα ισχυρίζονται οι ανήλικοι δεν ισχύει. 

 

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι το παιδί μου έμπλεξε με τη μαμά του θύματος. Στην πορεία έχασα τη γυναίκα μου και έμεινα μόνος μου. Ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μαζί μου. Το παιδί εμένα δε μου άρεσε, ήταν άτακτο πολύ. Αγανάκτισε κι αυτό και είπε αυτά που είπε... βιασμοί και τέτοια. 

 

Κάτι που δε έγινε. Αφού πέρασε αρκετός καιρός και το παιδί προφυλακίστηκε, το μικρό παιδί με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε χίλια συγγνώμη. Δεν υπήρξε βιασμός, αυτά έγιναν για να χωρίσει το ανδρόγυνο».

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ΕΔΩ.  Το ρεπορτάζ της εκπομπής για το θέμα στα 00:58:02 του βίντεο.

 

 

πηγή: star.gr