γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Το απόγευμα του Σαββάτου (27/04), διεξήχθη ο 44ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας, στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

 

Ο ΑΟ Καβάλα επικράτησε επί του Βύρωνα Καβάλας με 1-0 με γκολ του Σαμπανίδη, και κατέκτησε το τρόπαιο. Οι “Αργοναύτες” πανηγύρισαν μαζί με την κατάκτηση του κυπέλλου και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

 

Ο ΑΟΚ άρχισε πιο δυνατά, είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, και δημιούργησε κάποιες απειλητικές στιγμές, ενώ είχε και δοκάρι. Ο Βύρωνας κράτησε το μηδέν στα πρώτα λεπτά, και άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει και είχε ένα καλό διάστημα μετά το πρώτο μισάωρο, κάνοντας και μία καλή φάση. 

 

Λίγο αργότερα σε μία επίσης καλή ευκαιρία που χάθηκε για τον Βύρωνα, ο Αστράς του ΑΟΚ απέκρουσε κεφαλιά, με τον Τουμανίδη του Βύρωνα στην επαναφορά να σουτάρει στο δοκάρι, με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπά στο έδαφος και να απομακρύνεται. Οι παίκτες του Βύρωνα διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή μετά το δοκάρι. Ήταν μία δύσκολη φάση, με διαιτητή και βοηθό να δίνουν συνέχεια στο παιχνίδι.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟΚ ανέβασε τον ρυθμό του, πίεσε, και δεν επέτρεψε στον Βύρωνα να κρατήσει την μπάλα. Οι “Αργοναύτες” είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες, τους ακυρώθηκε ένα γκολ ως οφσάιντ, και τελικά στο 68ο λεπτό βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Ο Νίκος Σαμπανίδης που μπήκε ως αλλαγή σκόραρε το τέρμα.

 

Ο ΑΟΚ είχε μία εξαιρετική χρονιά και κατάφερε να κλείσει ιδανικά τις υποχρεώσεις τους, κατακτώντας δύο τρόπαια. Ο Βύρωνας είχε γενικά μία καλή σεζόν, τερματίζοντας στη 2η θέση της Α’ ΕΠΣ Καβάλας, και φτάνοντας ως και τον τελικό στο κύπελλο.

 

Πριν την αναμέτρηση, η ομάδα Κ16 του ΑΟΚ σήκωσε το δικό της τρόπαιο, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας στην κατηγορία της.