Συνελήφθη την Κυριακή (21/04), ένα μέλος εγκληματικής σπείρας, που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες στη Δράμα.

 

Μάλιστα σε μία περίπτωση τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, και αναφέροντας πως συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, απέσπασε από τη γυναικά 44.600 ευρώ.

 

Μετά από καταγγελία στην αστυνομία ο δράστης συνελήφθη και βρέθηκαν στην κατοχή του καθώς και στην οικία του, το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων (44.100 ευρώ) το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

 

 

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει τα εξής:

“Συνελήφθη χθες (21-4-2024) το απόγευμα, στον Μεθοριακό Σταθμό Εξοχής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ένας ημεδαπός, μέλος σπείρας δραστηριοποιούταν στην εξαπάτηση πολιτών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. 

 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του, που αναζητούνται.

 

Αναλυτικότερα, άγνωστοι δράστες συνεργοί του συλληφθέντα, την 21-4-2024 το πρωί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη μία παθούσα και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 44.600 ευρώ για την

πραγματοποίηση της επέμβασης, ενώ ο συλληφθείς σε ρόλο εισπράκτορα παρέλαβε τα χρήματα.

 

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ στην κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων (44.100 ευρώ) το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

 

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας από τους ανωτέρω αστυνομικούς προέκυψε ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία την 15-4-2024 απέσπασαν χρηματικό ποσό και από τη δεύτερη παθούσα.

 

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.”