Μια αξέχαστη εμπειρία γνώρισαν όσοι συμμετείχαν στην πρώτη φιλική εντουροβόλτα Θάσου το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2024.

 

Η διοργάνωση ήταν μια πρωτοβουλία μιας ομάδας 20 ατόμων, φίλων των μηχανών εντούρο που ζουν και εργάζονται στη Θάσο με στόχο η συνάντηση αυτή να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός. Το κόστος για όσους ήρθαν με σκοπό να συμμετάσχουν στην εντουροβόλτα ήταν μηδενικό αφού επρόκειτο για μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

 

Στο κάλεσμα της ομάδας ανταποκρίθηκαν περίπου 200 οδηγοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και από την Ικαρία αλλά και από χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, υπήρξαν 40 συμμετοχές από τη Βουλγαρία, 20 από τη Ρουμανία και από μία συμμετοχή από τη Φιλανδία, την Ολλανδία και την Πολωνία.

 

Η εκκίνηση δόθηκε από το σημείο Τσουκανάρη, στη συνέχεια μέσα από μονοπάτια, στην περιοχή κεραίες, στο Κάστρο και στον Θεολόγο.

 

Ανέβηκαν στην κορυφή του Υψάριου, οδήγήθηκαν στην περιοχή Τραπέζια και από εκεί στον τερματισμό στο σημείο όπου δόθηκε η εκκίνηση. Το μήκος της διαδρομής που διένυσαν οι αναβάτες είχε υπολογιστεί στα 75 χλμ η μια διαδρομή και στα 60 η εναλλακτική.

 

Σύμφωνα με τους εθελοντές και όσους είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, όλοι πέρασαν πολύ καλά, ενώ το νησί τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Οι διοργανωτές ευχαριστούν αρχικά τους 20 εθελοντές που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή τη εντουροβόλτα, τον σύλλογο Ποντίων Θάσου για τα τραπέζια και τις καρέκλες που διέθεσε στο γεύμα που ακολούθησε τον τερματισμό, τον δήμο Θάσου για την προσφορά του στη διοργάνωση καθώς και τρεις από τις τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες για την έκπτωση στα εισιτήρια που παρείχαν στους επισκέπτες.