Πολλές φορές όσοι ζουν στην επαρχία, έχουν χάσει την επαφή με τη φύση. Παρ’ ότι ο Έβρος είναι περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, η αστικοποίηση με την τσιμεντένια ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης, έχει σαν αποτέλεσμα Εβρίτες να επιλέγουν για το καθημερινό τους τραπέζι προϊόντα που παράγονται ακόμη και σε άλλες ηπείρους, ενώ στον Έβρο, παράγουμε τουλάχιστον τα βασικά που χρειάζεται ένα σπιτικό.
Στα σύνορα της Ελλάδας, ακριβώς στα σύνορα, εκεί που η Θράκη χωρίστηκε και η Ελλάδα, στην όριο γραμμή μεταξύ Κυπρίνου – Ορτακίου (Ιβαϊλονγκραντ), βρίσκεται κόντρα σε όλα ο παράδεισος του κ. Θανάση Μαυρουδή (Μαλούση).
Ο ίδιος με τη σύζυγό του κα. Χρυσούλα, καλλιεργούν τη γη της και προσφέρουν αυθεντικά θρακιώτικα προϊόντα.
Από πατάτες και καρπούζια, μέχρι μήλα και πεντανόστιμα μαυρομάτικα φασόλια.
Τα προϊόντα του, καταλήγουν εκτός από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και στην Τουρκία, καθώς Βούλγαροι και Τούρκοι οι οποίοι διασχίζουν τα σύνορα, τα δοκίμασαν με αποτέλεσμα να δεσμεύσουν τους εαυτούς τους να τα αγοράζουν ξανά και ξανά.
Ο κ. Θανάσης, τις προηγούμενες δεκαετίες, διατηρούσε κέντρο διασκέδασης στον Κυπρίνο, το Αβαντάζ, το οποίο δέσποζε στη διασκέδαση όλης της περιοχής. Ήταν η εποχή όπου ο κόσμος παράμενε στα χωριά του, αλλά κυρίως επέλεγε αυτά για τις εξόδους τους. Από το Αβαντάζ, έχουν περάσει δεκάδες γνωστοί καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι, οι οποίοι προγραμμάτιζαν μία εμφάνιση και κι έμεναν τρεις μέρες.
Να είσαι καλά και γερός κ. Θανάση και να μας προσφέρεις χαρά και ποιοτικά προϊόντα, εκεί όπου ορίστηκε η Ελλάδα να αρχίζει. . .
Πηγή: thrakinea.gr