Δηλώσεις για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα και στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την υπογραφή της σύμβασης για τον αναδασμό του Δοξάτου, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης απάντησε σε διάφορα ερωτήματα, ένα εκ των οποίων αφορούσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης ανέφερε τα εξής:

 

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία, μαζί με τον κ. Μουρβετίδη και τον κ. Πατακάκη, ο οποίος θα είναι και αρμόδιος για το Φαλακρό.

 

Έχουμε επισκεφτεί τα Υπουργεία. Έχουμε δει αυτή τη στιγμή να νομιμοποιήσουμε όλα τα κτήρια τα οποία δεν είναι νομιμοποιημένα. Υπάρχουν πολλές αυθαιρεσίες μέσα εκεί πέρα, οι οποίες είναι χρόνιες. Δεν θέλω να πω κάτι για την προηγούμενη διοίκηση ότι δεν έκανε σωστά, αλλά είναι χρόνιες.

 

Πάμε αυτή τη στιγμή για μια ριζική επίλυση με κάποιες ειδικές διαδικασίες που έχουμε βρει και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για να νομιμοποιήσουμε όλα τα ακίνητα. Πάμε να διεκδικήσουμε ένα άλλο πολύ μεγάλο μέρος, αν δεν κάνω λάθος, 186.000 στρέμματα, να ενσωματωθεί η παραχώρηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Ήδη έχουμε καταθέσει σε ένα πρόγραμμα που τρέχει μέχρι 10 Μαρτίου, τις επόμενες ημέρες, το οποίο έχει βγει από το Υπουργείο Τουρισμού. Διεκδικούμε 10 εκ. για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση όλων των λιφτ και όλης της διαδικασίας εκεί πάνω. Επομένως και μόνο που μπορέσαμε και ετοιμάσαμε φάκελο, μέσα σε 40 ημέρες, το καταθέσαμε πριν 10 ημέρες, μέσα σε 35 ημέρες ενός πρότζεκτ 10 εκ., δείχνει για εμάς προτεραιότητα και ως πυλώνας ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού.

 

Για εμάς είναι η ναυαρχίδα το Χιονοδρομικό της Δράμας και μάλιστα σε μια σύσκεψη που είχα με όλους τους υπηρεσιακούς του Τουρισμού, τους είπα ότι πρέπει με το Χιονοδρομικό της Δράμας να αναπτυχθεί όλη η οροσειρά της Ροδόπης, ως ναυαρχίδα. Επομένως προτεραιότητα, πρώτα να νομιμοποιήσουμε όλα τα ακίνητα.

 

Δέσμευσή μας να λειτουργεί του χρόνου το Φαλακρό, τη χρονιά που μας έρχεται, πάντα στα πλαίσιο του νομίμως.

 

Κι από εκεί και πέρα να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα και τις αποφάσεις που θα πάρουμε, πώς και τι αξιοποιηθεί σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα».

Πηγή: ergasia-press.gr