Τα εγκαίνια 2 αυτόνομων κατοικιών θα πραγματοποιηθούν στις 25-2-2015 και ώρα 13:30 στο χώρο του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας. 

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εδώ και 6 μήνες πραγματοποιείται με επιτυχία, με τη συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Ροταριανών Ομίλων Καβάλας «Νεάπολις» και Hazel Grove, Manchester, U.K.

 

Λίγα λόγια για το Διεθνές Ροταριανό Πρόγραμμα:

 

«Εκπαίδευση σε Ημιαυτόνομη Διαβίωση ατόμων άνω των 18 ετών»

 

Στον ευρύτερο χώρο του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας, εδώ και  6 μήνες πραγματοποιείται ένα Διεθνές Ροταριανό Πρόγραμμα, με τη συνεργασία του ΚΚΠΠΑΜΘ, του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας ΄Νεάπολις΄ και του Rotary Club of Hazel Grove, της περιοχής του Manchester, U.K.

 

Στις 25 Φεβρουαρίου 2016, μεταξύ 13:30 και 14:00, θα θα εγκαινιάσουμε δύο κατοικίες, οι οποίες αποτελούν το ένα σκέλος του προγράμματός μας: Εκπαίδευση σε Ημιαυτόνομη Διαβίωση ατόμων άνω των 18 ετών'.  

 

Θα φιλοξενήσουν κορίτσια από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 

 

Ο χώρος αυτός διαμονής, είναι η προϋπόθεση για να λάβει σάρκα και οστά το διεθνές ροταριανό πρόγραμμα το οποίο έγινε με την οικονομική στήριξη των παραπάνω Ροταριανών Ομίλων και επιχορήγησης του Διεθνούς Ρόταρυ.

 

Στην ανακαίνιση των διαμερισμάτων συνείσφερε οικονομικά και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. 

 

Είναι ένα πρόγραμμα τριετές, που ξεκινά τώρα, συνολικού προϋπολογισμού 113.513$ και θεωρούμε πολύ μεγάλη την επιτυχία μας, να το υλοποιούμε στη δική μας πόλη, στο δικό μας Παράρτημα.

 

Οι κοπέλες που θα συμμετέχουν, θα διαμένουν εντός των διαμερισμάτων και θα απολαμβάνουν των προνομίων του Προγράμματος, για όσο  διάστημα θα διαρκεί η υποχρεωτική τους φοίτηση σε επαγγελματικές σχολές της επιλογής τους. Θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα και θα έχουν την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης και των ημερήσιων υποχρεώσεών τους.  

 

Μέρος του προγράμματος επίσης, τα μαθήματα οικιακής οικονομίας, μαγειρικής και οι επιπλέον δεξιότητες ως εφόδια για την υπόλοιπη ζωή τους. 

 

Σκοπός:  στο διάστημα της διαμονής, να εκπαιδευτούν στην ομαλή μετάβαση στο κοινωνικό σύνολο, λαμβάνοντας την ευθύνη πια του εαυτού τους. Ο ρόλος των ειδικών επιστημόνων που συμμετέχουν, ως ένα άλλο σκέλος του προγράμματος,  θα είναι συμβουλευτικός και θα καταγράφει τη βιωσιμότητά του μετά τη φροντίδα και τη στήριξη ροταριανών ομίλων.  

 

Περισσότερες πληροφορίες πριν ή μετά την εκδήλωση των εγκαινίων θα μπορείτε να λάβετε και από την αρμόδια Υπεύθυνη Υλοποίησης Ροταριανού Προγράμματος, για το Ροταριανό Όμιλο Καβάλας ΄Νεάπολις', Άννα Παυλίδου, τηλ επικ 6955194123