Στο στόχαστρο απατεώνων έχει μπει για ακόμα φορά η Θάσος καθώς το τελευταίο διάστημα η αστυνομία του νησιού δέχεται πολλές καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες.

 

Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και σύμφωνα με τη συνηθισμένη μέθοδο προσπαθούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, ότι συγγενικό τους πρόσωπο εμπλέκεται σε τροχαίο με τραυματισμό. Φτάνουν στο σημείο ακόμα και να πουν ότι στο τροχαίο σκοτώθηκε μικρό παιδί για να ανησυχήσουν τους συγγενείς ακόμα περισσότερο και να τους κάνουν να δεχτούν να δώσουν χρήματα για να αποσιωπηθεί δήθεν το θέμα.

 

Η αστυνομία εφιστά την προσοχή των κατοίκων του νησιού.

 

Πρόκειται για δράστες που δεν αποκλείεται να βρίσκονται αυτό το διάστημα στο νησί για να παραλάβουν τα χρήματα που θα καταφέρουν να αποσπάσουν από τους πολίτες που θα εξαπατήσουν.

 

Σύμφωνα με την μέθοδο που χρησιμοποιούν, τηλεφωνούν στο θύμα, προσπαθούν να το πείσουν ότι συγγενικό τους πρόσωπο εμπλέκεται σε κάποια παράνομη πράξη ή σε κάποιο τραγικό συμβάν. Αν το πείσουν να τους δώσει τα χρήματα τού κλείνουν προκαθορισμένο ραντεβού για να τα παραλάβουν.

 

Επιπλέον κάποιοι αναφέρουν ότι οι επιτήδειοι εμφανίστηκαν ως λογιστές δήθεν για να τους ενημερώσουν πως εγκρίθηκε το food pass για το οποίο είχαν υποβάλλει αίτηση. Τους ζητήθηκε να δώσουν τους κωδικούς τού e-banking τους για να τους καταβληθούν τα χρήματα. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι καταγγελίες ήξεραν ακόμα και τα ονόματά τους αλλά και ονόματα συγγενικών τους προσώπων.