Για το ζήτημα των φωτοβολταϊκών τοποθετείται με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης στην ομάδα «κάτω τα χέρια από τη στέγη»

 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

 

Αυτή είναι η στέγη της... Στέγης. Φανταστείτε τώρα πώς θα είναι το τοπίο όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του κειμηλιαρχείου. Σ' αυτή την ταράτσα που βλέπετε στη φωτογραφία, θα προστεθεί ένας ακόμη όροφος, θα ντυθεί όλο το κτίριο με αλουμίνιο και από πάνω θα μπουν και τα πάνελ των φωτοβολταϊκών.

 

Σκεφτείτε λοιπόν εσείς στο δημοτικό συμβούλιο που θα ψηφίσετε το έργο στα σκαλάκια της οδού Μητροπολίτου Προκοπίου πού είναι ένα πρόδρομο έργο του κειμηλιαρχείου αλλά και εσείς οι τρεις αρχιτέκτονες που γνωμοδοτήσατε θετικά για το έργο αυτό στο αρχιτεκτονικό συμβούλιο, σκεφτείτε λοιπόν πώς θα είναι το τοπίο μ' αυτό το τερατούργημα δίπλα στα αριστουργήματα του Μεγάρου Τόκου, της Μεγάλης Λέσχης, του Παρθεναγωγείου που φαίνεται από πίσω, δηλαδή του 10ου δημοτικού σχολείου και ούτω καθεξής. Δεν μιλώ βέβαια για το εκκλησάκι της μητρόπολης που κυριολεκτικά θα θαυτεί.

 

Αντί λοιπόν να ξεσηκωθεί όλη η πόλη με μπροστάρηδες εσας τους αιρετούς όλων των βαθμίδων, παρακολουθείτε ατάραχοι και μακαρίως να τραυματίζεται βάναυσα ένα από τα μοναδικής ομορφιάς και αισθητικής και ιστορικής αξίας τοπίο της Καβάλας.

 

Καλά, για την ιστορία και την προσφορά του Συνδέσμου Φιλων Γραμμάτων και Τεχνών στην πόλη δεν σας μιλώ. Δεν έχω την απαίτηση να έχετε και τέτοιες ευαισθησίες.