Αποκλεισμένο από τους αγρότες του Νομού Καβάλας είναι από τις 7:00 σήμερα το πρωί, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου το κτίριο της Αντιπεριφέρειας (πρώην Νομαρχία) στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους για το προτεινόμενο φορολογικό και το ασφαλιστικό.

 

Απέκλεισαν τις υπηρεσίες του διοικητηρίου και κυρίως την υπηρεσία της Εφορίας που λειτουργεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας από νωρίς το πρωί ήταν και αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος ο οποίος έχει δηλώσει ότι στηρίζει τον αγώνα των αγροτών. Στον αποκλεισμό του διοικητηρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και τοπικοί φορείς που διαφωνούν με τα προσχέδια των νομοσχεδίων.

 

Από τις 7:00 το πρωί οι αγρότες δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους που εργάζονται στις υπηρεσίες του διοικητηρίου να εισέλθουν στο κτίριο εκτός από αυτούς που εργάζονται σε ευαίσθητους τομείς όπως της Πολιτικής Προστασίας κ.α. Έτσι οι υπόλοιποι υπάλληλοι ενημερώθηκαν για τον αποκλεισμό, χτύπησαν τις κάρτες εργασίας τους και αποχώρησαν.

Το απόγευμα οι αγρότες θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν τη συνέχεια της συγκεκριμένης κινητοποίησης.

Εν τω μεταξύ από χθες σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού των κινητοποιήσεων των αγροτών στην ΑΜΘ, έχει ξεκινήσει το κλείσιμο της Εγνατίας στον κόμβο Χρυσούπολης, καθώς και δωδεκάωροι   αποκλεισμοί των παράδρομων Καβάλας-Ξάνθης, Καβάλας –Δράμας.