Μουσείο Παραμυθιού λειτουργεί στην Καβάλα ο Σύλλογος Εικαστικών και Φιλότεχνων της περιοχής «Artattack», σε χώρο του ΚΑΠΗ της οδού Τσολάκη, που διέθεσε ο Δήμος. 

 

Ήρωες και σκηνές από συνολικά 70 αγαπημένα παραμύθια περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να ξεναγηθούν σ’ ένα διαφορετικό κόσμο φαντασίας και ονείρου. 

 

Με πολλή προσωπική δουλειά, εθελοντική προσφορά, δωρεές αλλά κυρίως με δημιουργική διάθεση ο σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας κατάφερε να αποδώσει στην πόλη έναν χώρο ικανό να διεγείρει ακόμα περισσότερο τη φαντασία των παιδιών μέσα από ποικίλες δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 

Πρόκειται για ένα μουσείο μοναδικό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Αγγελική Μπίνου, μέλος του συλλόγου Artattack. 

 

Τα παραμύθια παρουσιάζονται με ζωγραφική αλλά και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, πρόσθεσε. Τα παιδιά γνωρίζουν ήδη τα περισσότερα και εμείς τους εξηγούμε τα υπόλοιπα, επισήμανε η Ζωή Ζαχαριάδη. 

 

Έρχονται παιδιά από όλη τη βόρεια Ελλάδα και μικρά αλλά και μεγαλύτερα και συνήθως ρωτάνε τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής των παραστάσεων.

πηγή: ertnews.gr - Τασούλα Κρητικού