Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, σε ανακοίνωση του ενημερώνει πως λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και την αύξηση των ιών του αναπνευστικού, αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τη ραγδαία αύξηση της εμφάνισης του ιού SARS-COV-2 και των άλλων ιών του αναπνευστικού(γρίπης, αναπνευστικού συγκυτιακού-RSV) αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος θέτει πάντα την υγεία και την ασφάλεια των μελών και των οικογενειών τους, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε προτεραιότητα. 

 

Παρόλο που η εκδήλωση αποτελεί παράδοση και ευκαιρία για κοινωνική επαφή και επικοινωνία, η Υγεία είναι υψίστης σημασίας και οφείλουμε να επιδείξουμε συνέπεια λόγου και έργων.

 

Στο σημείο αυτό θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να επισημάνουμε την ανάγκη:

 

  • εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη, όσο και για Covid-19.
  • σωστής τήρησης των προληπτικών μέτρων, ειδικά από τους ευάλωτους συμπολίτες μας.
  • άμεσης επικοινωνίας των ασθενών με τον θεράποντα Ιατρό τους για τη λήψη αντιικών φαρμάκων, η οποία θα πρέπει να γίνεται στα πρώτα 24ωρα.

 

Η χρήση αντιβιοτικών στις ιογενείς λοιμώξεις είναι περιττή. Εφιστούμε την προσοχή όλων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.”