Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας και ο σύλλογος ζήτησε μεταξύ άλλων να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των γιατρών, διότι υποβαθμίζουν και καθιστούν επισφαλές το έργο τους και κατ’ επέκταση την παροχή υπηρεσιών υγείας και να γίνει αναπροσαρμογή του νοσοκομειακού οργανογράμματος, ώστε να προκηρυχθούν και να καλυφθούν θέσεις σε καίριες ειδικότητες, αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

 

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, συναντήθηκε το πρωί της 23/11/23 με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν:

1. Οι μετακινήσεις των Ιατρών του Νοσοκομείου μας, τόσο για πρωινή εργασία όσο και για εφημέρευση, κατόπιν «εντέλλεσθε» του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ σε άλλα Νοσοκομεία της ΥΠΕ. Η χρονιότητα αυτών των μετακινήσεων διαταράσσει, τόσο την επαγγελματική και προσωπική ζωή των Ιατρών, όσο και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου καταγγέλλει αυτές τις μετακινήσεις και ζητάει από το Διοικητή του Νοσοκομείου και το Διοικητή της ΥΠΕ να σταματήσουν άμεσα, διότι υποβαθμίζουν και καθιστούν επισφαλές το έργο των ιατρών και κατ’ επέκταση την παροχή υπηρεσιών υγείας.

 

2. Η αναπροσαρμογή του Νοσοκομειακού οργανογράμματος, σύμφωνα με τις επίκαιρες ανάγκες του Νοσοκομείου, ώστε να προκηρυχθούν και να καλυφθούν θέσεις σε καίριες ειδικότητες, αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

3. Η αδήριτη ανάγκη παρέμβασης στον Υπουργό Υγείας για την αύξηση του ιατρικού μισθολογίου ως κίνητρο προσέλευσης ιατρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε και αναμένει κοινοποίηση της αλληλογραφίας του Διοικητή του Γ.Ν. Καβάλας με το Διοικητή της ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας, με την οποία υποστηρίζει τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου.

 

Η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ως βασική επιδίωξη τη διαφύλαξη του κύρους του ιατρικού επαγγέλματος και την ασφαλή παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.”