“Οι αγρότες του Νέστου θα λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση για το καλαμπόκι, καθώς το Υπουργείο πλέον δέχεται ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις αρδεύονται από υπέργειο αρδευτικό δίκτυο και το χρησιμοποιούμενο για το λόγο αυτό νερό προέρχεται αποκλειστικά από τον ποταμό Νέστο”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημερώνοντας τους αγρότες για τη θετική αυτή εξέλιξη.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση του αναλυτικά τα εξής:

“Ευχάριστα είναι τα νέα για τους αγρότες του Δήμου Νέστου όσον αφορά ένα αίτημα τους που είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Ιούλιο του 2023, και συζητήθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου με την διοίκηση της ΕΑΣ Ν. Καβάλας παρουσία του περιφερειακού συμβούλου κ. Θεόδωρου Μαρκοπουλου. 

 

Μετά από συνεργασία του κ. Παναγιωτόπουλου  με τον υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη και παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφασίζεται ότι οι αγρότες του Νέστου θα λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση για το καλαμπόκι καθώς το υπουργειο πλέον  δέχεται ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις αρδεύονται από υπέργειο αρδευτικό δίκτυο και το χρησιμοποιούμενο για το λόγο αυτό νερό προέρχεται αποκλειστικά από τον ποταμό Νέστο.”