Στους ρυθμούς της «Black Friday» οι καταναλωτές που κάνουν την έρευνα αγοράς τους και αναζητούν προσφορές στο διαδίκτυο ή και στα φυσικά καταστήματα. Η Black Friday έρχεται και όπως κάθε χρόνο κρύβει ευκαιρίες και παγίδες.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ήδη έχουν γίνει οι πρώτες καταγγελίες για εικονικές εκπτώσεις με την έρευνα στο διαδίκτυο να δείχνει πως σε πολλές περιπτώσεις ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

 

Πελάτης είχε βάλει στο μάτι ένα συγκεκριμένο πλυντήριο ρούχων το οποίο διαπίστωσε ότι ακρίβυνε εντυπωσιακά σε γνωστό πολυκατάστημα πριν από λίγες μόνο μέρες. Σε διάλογο με τους υπεύθυνους της εταιρείας διαβάζουμε:

 

Το συγκεκριμένο πλυντήριο μέχρι χθες είχε 380 ευρώ. Σήμερα γιατί έχει 849;

 

Καλησπέρα σας, οι τιμές αλλάζουν από μέρα σε μέρα χωρίς κάποια ενημέρωση ή προειδοποίηση.

 

Στις 30 Οκτωβρίου λοιπόν το πλυντήριο ρούχων κόστιζε 380 ευρώ, στις 5 Νοεμβρίου η τιμή του σκαρφάλωσε στα 849 και πλέον με τιμή Black Friday όπως διαφημίζει η εταιρεία, επέστρεψε στα ίδια.

 

 

Συγκρίσεις τιμών

 

Σε πολλές περιπτώσεις, οι συγκρίσεις τιμών με χώρες του εξωτερικού προκαλούν μελαγχολία. Το ίδιο κινητό τηλέφωνο που στον Καναδά χωρίς έκπτωση κοστίζει 366,49 ευρώ, σε γνωστό πολυκατάστημα της χώρας πωλείται στα 729 ευρώ. 

 

Άλλη συσκευή που στην Αγγλία πωλείται 914 ευρώ, στη χώρα μας μετά την έκπτωση πωλείται στα 939 ευρώ.

 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η τιμή στην Ελλάδα είναι πλέον χαμηλότερη, χωρίς πάντως στην Αγγλία να υπάρχει για την ώρα η έκπτωση για τη Black Friday.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με μία τηλεόραση 43 ιντσών που πλέον εντός συνόρων πωλείται στα 389 ευρώ.

 

Να σημειωθεί πως πριν ένα χρόνο στην κορυφή των αγορών βρέθηκαν οι τηλεοράσεις και ακολούθησαν τα κινητά τηλέφωνα και τα laptop.

 

 

πηγή: tanea.gr