Η υπηρεσία χαρτών της Google αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατομμύρια χρήστες είτε για να βρουν γεωγραφικές ή άλλες σχετικές πληροφορίες και δεδομένα στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου είτε για να πάνε στον προορισμό τους με τον πιο αποδοτικό τρόπο αν βρίσκονται εντός ενός οχήματος.

 

Οι χάρτες της Google αναβαθμίζονται συνεχώς ενσωματώνοντας κάθε φορά όποια καινούργια τεχνολογία έχει καταστεί διαθέσιμη για τους χρήστες της υπηρεσίας. Είμαστε στην εποχή της εισβολής της τεχνητής νοημοσύνης σε κάθε τομεά της τεχνολογίας και η Google χρησιμοποιεί την ΑΙ στην υπηρεσία χαρτών δημιουργώντας μια σειρά από νέα εργαλεία και αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες σε 20 χώρες σε πρώτη φάση.

 

Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Ελλάδα και αυτές είναι οι νέες δυνατότητες που θα έχουν στη διάθεση του οι έλληνες χρήστες του Google Maps:

 

  • Πιο διαισθητικός, οπτικός τρόπος αναζήτησης δραστηριοτήτων και εμπειριών

 

  • Βελτίωση του τρόπου οργάνωσης των αποτελεσμάτων αναζήτησης ομαδοποιώντας τα αποτελέσματα ανά θέματα για να βοηθούν τους χρήστες στην αναζήτηση δραστηριοτήτων, καταστημάτων, εστιατορίων κ.α.

 

  • Αύξηση του αριθμού των δρόμων στους οποίους θα υπάρχει ενημέρωση των οδηγών για το όριο ταχύτητας που υπάρχει σε αυτούς τους δρόμους

 

  • Νέες ενημερώσεις στο Places API στην Πλατφόρμα Χαρτών Google συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών φόρτισης/χρέωσης ηλεκτρικών οχημάτων

 

  • Φωτορεαλιστικά 3D εικονίδια και τρισδιάστατες εικόνες υψηλής ανάλυσης στο Google Earth έτσι οι προγραμματιστές που έχουν πρόσβαση στην Πλατφόρμα Χαρτών να μπορούν να δημιουργήσουν καθηλωτικές οπτικές απεικονίσεις γεωγραφικού χαρακτήρα.

 

πηγή: naftemporiki.gr