Συνολικά 427 εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ., που ασχολούνται με την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια, ενημερώθηκαν πως θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον. 

 

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσια Υγείας αναφέρει τα εξής:

“Τετρακόσιοι είκοσι επτά (427) εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ. για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια (μέσω του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση»), θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον, γιατί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν μεριμνά εγκαίρως για τα αυτονόητα!

 

Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν σήμερα, 24.10.2023, από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ., ότι «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ένταξης της παράτασης του έργου στο ΤΑΜΕ 2021-2027 και, ως εκ τούτου, ο φορέας δεν δύναται να λάβει πιστώσεις για την καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου».

 

Δεν φτάνει που το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ακόμη δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει την υλοποίηση του Προγράμματος μέσω του Ε.Ο.Δ.Υ., και περιορίζεται στο να παρατείνει επί σειρά πολλών πολλών ετών τις συμβάσεις εργασίας των συναδέλφων μας (και αυτό μόνο όταν η χρονική τους διάρκεια έχει στην κυριολεξία εξαντληθεί), δεν φροντίζει να πληρωθούν κιόλας!!!!

 

Δεν σας είπε κανείς, εκεί, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ιερή;;!!”