Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023.

 

Σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καβάλας αναφέρει:

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, παρέστη την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και στην κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά, στην πλατεία Ηρώων, προς τιμήν των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων, Αλέξανδρος Γούλας.

 

Μήνυμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνου Πεφάνη

 

"Σήμερα τιμάμε τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα.

 

Με τη θυσία τους επήλθε η αποτίναξη των Βούλγαρων κομιτατζήδων, ανυψώθηκε το πολεμικό φρόνημα του ελληνικού λαού, μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897, και προετοιμάστηκε το έδαφος των θριάμβων του ελληνικού Στρατού κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913.

 

Ο τρόπος με τον οποίο στάθηκαν στις κρίσιμες μάχες της περιόδου 1904 - 1908, θα αποτελεί πάντα οδηγό για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας.

 

Αιώνια τους η μνήμη".