Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στην Αίθουσα Παπαϊωάννου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο από την παιδαγωγό Μαρία Κωλέττη με θέμα: «Η διδασκαλία του υποχρεωτικού πιάνου σε αρχάριους μαθητές/τριες και η σύνδεση του με το μάθημα της Ευρωπαϊκής Θεωρίας».

 

(Θα καλυφθούν μουσικολογικά, ερμηνευτικά και τεχνικά ζητήματα, όπως: ανάλυση έργου/φόρμα σονάτας, alberti basso, cantabile legato, tempo rubato, φράσεις, χρήση πεντάλ.)

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

 

Η ελληνοκαναδή πιανίστρια και παιδαγωγός Μαρία Κωλέττη πραγματοποίησε τις σπουδές της στο University of British Columbia (ΜMus, BMus in piano) με υποτροφίες του πανεπιστημίου και του Καναδικού Κράτους, και στο Royal Conservatory of Toronto (ARCT).

 

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πιάνου, συμμετείχε στο Summer Piano Festival στο Banff Center for the Arts, και έχει βραβευτεί σε μεγάλους καναδικούς διαγωνισμούς πιάνου.

 

Τα τελευταία τριάντα χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας σημαντικό διδακτικό και καλλιτεχνικό έργο στην ωδειακή, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια μουσική εκπαίδευση.

 

Από τους πρώτους διδάσκοντες στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, δημιούργησε την κατεύθυνση Μουσικής Ερμηνείας στο Πιάνο και δίδαξε πιάνο και μουσική δωματίου από την ίδρυση του τμήματος ως το 2003.

 

Έχει παρουσιάσει πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου, και ως μέλος του Τρίο Κορυφώ ανέδειξε σημαντικό αριθμό έργων Ελλήνων συνθετών.

 

Διδάσκει σε Μουσικά Σχολεία περισσότερο από 25 χρόνια, και σήμερα κατέχει οργανική θέση καθηγήτριας πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών.