Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης είχε συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Καιρίδη, την Τρίτη (27/09).

 

Σχετική ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτριο Καιρίδη, στον οποίο έθεσε διάφορα ζητήματα προς συζήτηση.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής έθιξε το πρόβλημα που ταλανίζει τους 148 υπαλλήλους της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν επιλεγεί με τη διαδικασία ΑΣΕΠ (εγκριτική πράξη ΑΣΕΠ: 5797/2019/1/2019/9- 4-2019) και προκήρυξη ΣΟΧ1/2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 3456/20/3/2019, είχαν υπογράψει 8μηνη σύμβαση με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε, που μετά από συνεχόμενες παρατάσεις λήγει τον Ιανουάριο του 2024, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη ή ενημέρωση για περαιτέρω παράταση.

 

Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος.

 

Επιπλέον, ο Υπουργός ανέφερε ότι λύση θα δοθεί και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους εργάτες γης και τους εργαζόμενους εστίασης τρίτων χωρών.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση. Άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που έθιξα και ήδη δρομολογείται η επίλυσή τους. 

 

Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος για την αίσια έκβαση του προβλήματος των 148 υπαλλήλων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε, ανάμεσα στους οποίους και τρεις συμπολίτες μας, για τους οποίους, άλλωστε, είχα και προσωπικό ενδιαφέρον. Συνεχίζω και παλεύω για την επίλυση των προβλημάτων όλων των συμπολιτών μου».”