Η Κατερίνα Χατζηνικολάου και το thes.gr έκαναν ένα αφιέρωμα στο Πόρτο Βαθύ της Θάσου και στις ιδιαίτερες ομορφιές του.

 

Το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

 

Αν για κάτι φημίζεται η Θάσος είναι για τις υπέροχες παραλίες, το ατελείωτο πράσινο που συνδυάζεται αρμονικά με τα καταγάλανα νερά, καθώς και για την χαλάρωση που προσφέρει στον επισκέπτη κάθε φορά που βρίσκεται στο νησί για διακοπές.

 

Μεγάλες παραλίες «κρυμμένες» μέσα στα δέντρα, χρυσές αμμουδιές με βραχώδες τοπία, είναι όλα όσα μπορείτε να βρείτε στη Θάσο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών.

 

Ωστόσο, ανάμεσα στις πιο θεαματικές θάλασσες του νησιού θα μπορούσε να πει κανείς ότι συγκαταλέγεται το Πόρτο Βαθύ ή Marble Beach, μία παραλία που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει από την ομορφιά της, καθώς είναι φωλιασμένη μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

 

Η παραλία βρίσκεται 7,5 περίπου χιλιόμετρα από τον Λιμένα (στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού), 4,5 -5 από το γραφικό χωριό της Παναγίας και 500μ. από την ακτή της Σαλιάρας.

 

Μπορεί στην αρχή να απογοητευτείτε από την διαδρομή, καθώς θα συναντήσετε κατηφορικό χωματόδρομο, με μεγάλες λακκούβες σε ορισμένα σημεία και λευκή σκόνη από τα λατομεία. Ωστόσο ο τελικός προορισμός θα σας ανταμείψει.

 

Η «μαρμάρινη» παραλία της Θάσου με το τροπικό τοπίο που σε ταξιδεύει

 

Με το που φτάσετε στο σημείο το μπλε της θάλασσας θα σας κάνει να τα ξεχάσετε όλα. Ενας επίγειος παράδεισος ξεδιπλώνεται μπροστά σας, με τιρκουάζ νερά, αμμώδη παραλία και πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα αγκαλιάζοντας τον όρμο.

 

Η ιδιαιτερότητά της και αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι πως πρόκειται για μία παραλία που καλύπτεται με λευκά μαρμάρινα κομμάτια από τо λατoμείо.

 

Η θάλασσα είναι δροσερή και πεντακάθαρη με την άμμο να αστραφτεί, δημιουργώντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό μέρος. Μάλιστα, το μάρμαρο «έδωσε» το λευκό του χρώμα και στα βότσαλα που υπάρχουν στην παραλία.

 

Όσοι επισκέπτονται από κοντά το Πόρτο Βαθύ συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες και διαφορετικές παραλίες της Θάσου, με ένα σκηνικό που δύσκολα μπορείς να συναντήσεις κάπου αλλού.

 

Εαν θέλετε να δείτε κάτι μοναδικό και να βγάλετε πρωτότυπες φωτογραφίες, τότε μην παραλείψετε, να επισκεφθείτε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες, το Πόρτο Βαθύ ή Marble Beach, στη Θάσο.