Στα ημιτελικά σε μονά & διπλά σταμάτησε η προσπάθεια του Νικόλα Χατζηαβραάμ στο Διεθνές, "World Tennis Junior Tour" της I.T.F "PEJA OPEN U18 J30", στο Κόσοβο.

 

Για 3ο κατά σειρά τουρνουά ο 16χρονος αθλητής του Α.Ο.Α. Πρωταθλητών Καβάλας & του "Karaproimos Coaching Team" (No 1044 στην Παγκόσμια κατάταξη junior U18) και No5 στην Ελλάδα U18 κατάφερε να διακριθεί και μέσα από εξαιρετικές εμφανίσεις να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και στις δύο κατηγορίες όπου αγωνίστηκε.

 

Ο Καβαλιώτης Πρωταθλητής αντιμετώπισε στον 1ο γύρο των μονών τον Simon Ritter(AUT) όπου επικράτησε με 7-5, 6-1.

 

Στον 2ο γύρο επικράτησε εύκολα του προερχόμενου από τα προκριματικά Mustafa Eren Elmas(TUR) με 6-2, 6-3.

 

Στα προημιτελικά μια δυσκολη αποστολή απέναντι στον Σέρβο Novak Ivanovic τελείωσε θετικά, επικρατώντας με 6-3 6-3 μετά από καταπληκτικό σε θέαμα και ουσία παιχνίδι, για να μπει στα ημιτελικά και στο ένα εισιτήριο για τον τελικό.

 

Η κούραση όμως και το Νο2 του ταμπλό Amar Huseinovic που περίμεναν ήδη εκεί επικράτησαν του πρωταθλητή μας μετά από μεγάλη μάχη στο 1ο σετ (όπου ο αθλητής μας είχε και 2 set point) με 7-6 , 6-0.

 

Ανάλογη πορεία είχε και στα διπλά ο Νικόλας Χατζηαβραάμ με συμπαίκτη τον Blaz Steblaj (SLO) όπου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Από κοντά και σχεδόν με παράλληλη πορεία και η 15χρονη Καβαλιώτισσα αθλήτρια (μέλος της Εθνικής Ελλάδος U14) Ελένη Χατζηαβραάμ (No 1814 στην Παγκόσμια κατάταξη junior U18 & No164 στην Ευρωπαική κατάταξη junior U16) η οποία έφτασε μέχρι τις καλύτερες οκτώ(8) αθλήτριες του Διεθνούς τουρνουά επικρατώντας στον 1ο γύρο της:

 

Forta Morina (KOS) με 6-4, 6-4, στον 2ο γύρο της: Nehir Nil Celebi (TUR) με 6-3, 6-3 με εξαιρετικές εμφανίσεις για να την σταματήσει στα προημιτελικά το No2 του ταμπλό Gresi Bajri (ALB)  με 6-3, 6-2.

 

Στα διπλά η Πρωταθλήτρια μας συνεργάστηκε με την Μαρίζα Τσιρώνη και μαζί έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά.

 

Αμφότεροι από Δευτέρα θα κάνουν νέο career high στην Παγκόσμια κατάταξη junior U18 κάτι που πιστοποιεί την πολύ καλή αγωνιστική τους κατάσταση και τη πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην πόλη μας.

(δελτίο Τύπου)