Κάθετα αντίθετη στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Παναγιώτη Αγγελίδη στον KavalaNews 102,8 ότι οι αποφάσεις για το Cosmopolis δεν περνούσαν από το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου μιλώντας στο magazino του σταθμού.

 

«Εννοείται ότι επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός του Cosmopolis περνούσε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Το ίδιο συνέβαινε με όλα τα θέματα.

 

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι μια κοινωφελής επιχείρηση που υποχρεούται τα θέματά της να τα περνάει από το διοικητικό συμβούλιο.

 

Και μάλιστα ενημερώναμε και το δημοτικό συμβούλιο από το οποίο περνούσαν όλα τα θέματα.

 

Εγώ ήμουν και δημοτικό σύμβουλος όχι μια απλή πρόεδρος που δεν είχα την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου. Απαντούσε και στα ερωτήματα των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων.

 

Ο κ. Αγγελίδης δεν είναι δημοτικός σύμβουλος, δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Απλά έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, όποτε και όταν έχει κάποιο θέμα η ΔΗΛΩΦΕΛΕΙΑ προς έγκριση.

 

Αυτό γίνεται μόνο τον τελευταίο χρόνο με την αλλαγή της νομοθεσίας. Τα τρία πρώτα χρόνια δεν ερχόταν ποτέ γιατί δεν ήταν υποχρεωμένος.

 

Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο έρχονταν μόνο θέματα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και ποτέ θέμα Cosmopolis»

 

είπε η κ. Ιωσηφίδου

 

Σχετικά με το ότι τότε η διοργάνωση διαρκούσε μόνο 4 ημέρες ενώ τώρα διαρκεί περισσότερες και πως αναλογικά τα χρήματα που δαπανούνται είναι λιγότερα από προηγούμενες χρονιές η κ. Ιωσηφίδου απάντησε:

 

«Έχω τονίσει ότι το Cosmopolis έχει καταργηθεί.

 

Είχε την ουσία να φέρεις τον κόσμο στην πόλη σου. Είχαμε αποστολές από 7 χώρες.

 

Το δύσκολο της διοργάνωσης ήταν οι αποστολές των χωρών. Πάνω από 200 άτομα κάθε φορά».

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στον KavalaNews 102,8.