Σύμφωνα με την εκ του νόμου προβλεπόμενη και ρυθμιζόμενη διαδικασία προκήρυξης των θέσεων εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.), ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή που εγκρίθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι επιτυχόντες καθηγητές υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις τους, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ., Χαράλαμπου Κουφατζή. Όλα τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Δ.Ω.Κ. βρίσκονται πλέον και τυπικά στις θέσεις τους, συνεχίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους στη μουσική εκπαίδευση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

 

Πάγια αποστολή των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας είναι η υποδειγματική μουσική διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας, μαζί με τη γενικότερη αισθητική-καλλιτεχνική αγωγή και επιμόρφωσή τους. Ταυτόχρονα, το Ωδείο συμβάλλει διαρκώς στην ανύψωση του επιπέδου της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Δεν είναι τυχαίο ότι σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί αναδεικνύονται τακτικά από τη μουσική κυψέλη του Δ.Ω.Κ., πρώην μαθητές του οι οποίοι διαγράφουν επιτυχημένη πορεία στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό.

 

Με την προσθήκη και των νέων μελών του διδακτικού προσωπικού, οι ήδη πλούσιες επιλογές κατεύθυνσης διευρύνονται ακόμη περισσότερο. Εκτός των μαθημάτων Μουσικής Προπαιδείας, Βυζαντινής Μουσικής, Ανώτερων Θεωρητικών και Προετοιμασίας για τα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων, προσφέρονται επίσης μαθήματα Πιάνου (Κλασικού και Τζαζ), Αρμονίου, Ακορντεόν, Κιθάρας (Κλασικής, Ηλεκτρικής και Ακουστικής), Βιολιού, Βιολοντσέλου, Φλογέρας, Φλάουτου, Κλαρινέτου, Τρομπέτας, Κρουστών, Ντραμς, Λαϊκών & Παραδοσιακών Οργάνων.

 

Με την έλευση τεσσάρων νέων καθηγητών στο Ωδείο μας, προσφέρονται επιπλέον μαθήματα Μονωδίας (Κλασικού Τραγουδιού - Όπερας), Φωνητικής (Έντεχνου Τραγουδιού και Ξένου Ρεπερτορίου), Σαξοφώνου και Ηλεκτρικού Μπάσου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μαθητικό δυναμικό του Δ.Ω.Κ. έχει ξεπεράσει πλέον τους 630 μαθητές! Οι εγγραφές συνεχίζονται όλην τη χρονιά σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, ενώ προσφέρονται εκπτώσεις για το 2ο παιδί ή το 2ο όργανο, καθώς και μεγάλες ελαφρύνσεις για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επισκεφθείτε μας (Βενιζέλου 67) ή επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Δ.Ω.Κ. (Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00-22:00) με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Τηλ: 2510.222119 | E-mail: info@dok.gr | Φαξ: 2510.221963.

 

Με δεδομένο ότι η περσινή χρονιά επιφύλαξε αλλεπάλληλες πανελλαδικές διακρίσεις για αρκετούς μαθητές του Ωδείου μας, δεσμευόμαστε και φέτος ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο ώστε να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο σπουδών και να διατηρηθεί το άριστο προφίλ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που έχει κερδίσει επάξια θέση ανάμεσα στα κορυφαία ωδεία της χώρας.

 

Οι φίλοι του Δ.Ω.Κ. μπορούν να επισκέπτονται για πληροφορίες και την ιστοσελίδα μας – www.dok.gr – απ’ όπου μπορούν να ενημερώνονται για τις ποικίλες εκδηλώσεις μας. Από εκεί, με ένα απλό μήνυμα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη λίστα E-mail που διατηρούμε, ώστε να λαμβάνουν εγκαίρως αποκλειστική ενημέρωση για τη μουσική ζωή μέσα και γύρω από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.

Χαράλαμπος Κουφατζής