Την 3η Δεκεμβρίου 2015 ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Έβρου επισκέφθηκε, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτελεσθείσες εργασίες εκτελούμενες στα αναχώματα του Έβρου. Σημείο εκκίνησης το πρωί το Ορμένιο και κατάληξης το βράδυ, το Τυχερό Έβρου.

 

«Επισκεφθήκαμε τα αναχώματα στον ποταμό Έβρο με τους συνεργάτες μου. O στόχος μας ήταν να έχουμε επιτόπια άποψη περί της προόδου των εργασιών και της προστασίας των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Η εικόνα  την οποία σχηματίσαμε είναι ότι οδεύουμε στο τέλος.

 

Μόνον 2-3 σημεία, που και αυτά είναι εν πολλοίς προφυλαγμένα, απέμειναν από τα 150 ρήγματα διαφόρων μεγεθών στον ποταμό Έβρο. Τα αποτελέσματα των έργων, που εκτελέστηκαν υπό καθεστώς capital controls, απαγορεύσεις λήψης υλικών για την ανακατασκευή, δυσκολίες γραφειοκρατικές, δυσκολίες πολλές φορές με αναδόχους, είναι πολύ ικανοποιητικά.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες μας, κυρίως την Δ/νση Τεχνικών Έργων Έβρου καθώς και τους συνεργάτες μας αιρετούς (κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακούς Συμβούλους) για το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ.

 

Γυρίζοντας όμως στο παρελθόν πρέπει να τονίσω ότι επί πάρα πολλά χρόνια δεν έγινε αυτό που γίνεται σήμερα. Δεν αποκαθιστούμε απλώς τα ρήγματα, αλλά ενισχύουμε σε δεκάδες χιλιόμετρα τα καταπονημένα αναχώματα και ασυντήρητα σε πολλά σημεία από το χρόνο της κατασκευής τους, δηλαδή από το 1965.  Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.

 

Βεβαίως, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω για το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και για την εκχώρηση του δικαιώματος, καθώς είναι δική του αρμοδιότητα, να ανακατασκευάσουμε τα αναχώματα»

 

(δελτίο Τύπου)