Μεγάλη αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Νομό Καβάλας τόσο σε ατυχήματα μόνο με υλικές ζημιές τόσο και με τραυματισμούς.

 

Όπως εξήγησε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος, Φταίει η ελλιπής αστυνόμευση λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και η παιδεία των οδηγών. Όπως τόνισε λείπουν 20 με 25 άτομα από το νομό Καβάλας για την σωστή αστυνόμευση.  

 

Οι δυνάμεις δεν επαρκούν και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή των οδηγών. Χαμηλές ταχύτητες και όχι κινητά την ώρα που οδηγάμε, είπε ο κ. Ίμβρος.

 

Οι Δήμοι μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις. Στη Νέα Καρβάλη το ραντάρ που έχει τοποθετηθεί λειτουργεί πολύ θετικά στον έλεγχο της ταχύτητας στην περιοχή. «Υπάρχουν τρόποι για να παρέμβουν οι Δήμοι», τόνισε.

 

Ο κ. Ίμβρος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το έργο της ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη. Όπως είπε:  

 

«Το σχέδιο που βγήκε για την πλατεία Καπνεργάτη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των περιπολικών, των ασθενοφόρων και των οχημάτων της πυροσβεστικής εκτός από τους πολίτες.

 

Εμείς είχαμε κάνει τις προτάσεις μας στον Δήμο και στους συγκοινωνιολόγους αλλά δεν ακουστήκαμε δυστυχώς. Έτσι όπως έγινε η ανάπλαση με την οδό Αβέρωφ πεζόδρομο εμείς θα πρέπει για να φτάσουμε στο αστυνομικό μέγαρο να διασχίσουμε όλο το κέντρο της πόλης και να πάμε από την πλατεία», επισήμανε ο κ. Ίμβρος.