Ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ του Πρίνου στη Θάσο εξέδωσαν τα σωματεία της Θάσου. 

 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΤΑ ΠΡΙΝΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ  

           

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους φορείς της Θάσου, που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν τα σωματεία συνταξιούχων της Θάσου την Τρίτη το πρωί 12 ΙΟΥΛΙΟΥ έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πρίνο, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ.

 

 Είναι δεδομένο μάλιστα ότι το πλησιέστερο κατάστημα είναι αυτό του Λιμένα Θάσου, σε μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα να αποκλείεται στους συνταξιούχους, στους ανήμπορους, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στα λαϊκά στρώματα η πρόσβαση  σε υπηρεσίες ταχυδρομείου  που έχουνε  ανάγκη.

 

Η παροχή των συντάξεων, η επίδοσή τους σε ανήμπορους συνταξιούχους, η συναλλαγή των επαγγελματιών με την καθημερινή διακίνηση μικρών δεμάτων και μικρών ποσών, η εξυπηρέτηση με τις αντικαταβολές και η διακίνηση της αλληλογραφίας θα γίνονται από το Λιμένα Θάσου για τους    κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και τους  επισκέπτες,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

 

Θύμα της πολιτικής κόστους-οφέλους και το ταχυδρομικό κατάστημα του Πρίνου. Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας των αναδιαρθρώσεων και το ξεπούλημα κοινωνικών υπηρεσιών στους ιδιώτες πετά στα σκουπίδια τι ανάγκες μας.

 

Θύμα αυτής της πολιτικής είναι η μονάδα τεχνητού νεφρού, το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ, αιτήματα χρόνων του λαού της Θάσου, που έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των βαριά πασχόντων ασθενών, να πηγαινοέρχονται στην Καβάλα. Την ίδια στιγμή μάλιστα υποβαθμίζεται συνεχώς  το Κέντρο Υγείας Πρίνου με ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε ιδιώτες γιατρούς.

 

Είναι η ίδια πολιτική που έκλεισε τις τράπεζες, το ΙΚΑ στα Λιμενάρια, την εφορία, τον ΟΤΕ και άλλες υπηρεσίες στο Λιμένα, ενώ υπολειτουργεί η ΔΕΗ. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες υποβαθμίζονται, ιδιαίτερα η γραμμή του Πρίνου, που οι πλοιοκτήτες τις έχουν κάνει οικονομικό τους τσιφλίκι και βάζουν δρομολόγια όπου και όταν θέλουν, ανάλογα με το κέρδος τους.

 

Είναι η ίδια πολιτική που στην πρώτη βροχή πνιγόμαστε, με την πρώτη πυρκαγιά καιγόμαστε.

 

Την ώρα που το κράτος μπουκώνει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εφοπλιστές, τραπεζίτες και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικές υπηρεσίες.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών όπως είναι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, αλλά και στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, πολεοδομία, τεχνική υπηρεσία, καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες.

 

Καλούμε  όλους τους φορείς της ΘΑΣΟΥ την Τετάρτη 19 Ιουλίου ΩΡΑ 20:00 στην πλατεία του Πρίνου για να συντονίσουμε τη δράση μας. Να δώσουμε ενιαία καθολική απάντηση στην πολιτική υποβάθμισης  και στο κλείσιμο κοινωνικών  υπηρεσιών του νησιού.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΝ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

(δελτίο Τύπου)