Κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα του Δ.Σ του Δημαρχείου σύσκεψη με θέμα «Προβλήματα στις αμπελοκαλλιέργειες εμπορικά - φυτοπαθολογικά και ακαρπία Ελιάς».

 

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την διατήρηση του σε υψηλά επίπεδα καθώς και την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών.

 

Μετά την πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις περιουσίες μας και να συνεργαστούμε έχοντας ως γνώμονα το κοινό καλό.

 

Το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές Ν. Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη, o θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Δελησταμάτης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιου, ο αντιπεριφερειαρχης Π.Ε Καβάλας Αλέξης Πολίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπας, η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ κα. Κατσικέρη, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Παγγαίου κ. Νέζας, Μέλος Πρωτογενούς Επιτροπής Δήμου Παγγαίου κ. Παπαμερής, ο Διευθυντής ΔΑΟΚ κ. Καστανάς, ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μυστακίδης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου Γρηγόρης Γρουζίδης, ο Εισαγγελέας κ. Κατσαγκιώτης, Εκπρόσωποι των μεταποιητικών μονάδων «Μυλωνόπουλος Γ. & Σία Ο.Ε.» και «AMFIPOLIVE», Εκπρόσωποι της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Παγγαίου κ. Παπαδόπουλος και κ. Βαλσαμίδης.

(δελτίο Τύπου)