Τη Μαρία Δεληκωνσταντίνου, τη γνωρίσαμε μέσα από πολλές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραγωγές στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Ίασμος” του Βασίλη Διαμαντόπουλου. 

 

Είναι επίσης, πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 

Από το 1999 εργάζεται ως ηθοποιός, έχοντας συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές στα κανάλια: “4xxx4”, “Δικαίωση”, “Κλεμμένα Όνειρα”, “Μια στιγμή 2 ζωές”, “Τύχη Βουνό”, “Έρωτας”, “Τα μαχαιρώματα”, “Ζευγάρια” κ.α. 

 

Στο Θέατρο την συναντήσαμε σε σειρά θεατρικών παραστάσεων σε μεγάλες σκηνές και διοργανώσεις.

 

Έχει παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Έχει γράψει ένα θεατρικό έργο για παιδιά, με τίτλο «Έλα στη θέση μου», που παρουσιάστηκε το Χειμώνα του 2016 στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ. 

 

Έχει σκηνοθετήσει ταινίες, μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής I.P. Productions, όπου και σκηνοθετεί μεγάλα σόου που αφορούν σε γλυκό πάντρεμα της Μόδας με κάθε μορφή Τέχνης, σε πολύ σημαντικούς χώρους: Μέγαρο Μουσικής, Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Λικιαρδόπουλου, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κλπ. 

 

Το 2015 παρουσίασε την Τελετή Λήξης του 33ου Σπάρταθλον, σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη.

 

Ερ: Σε γνωρίσαμε μέσα από πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο και στην τηλεόραση. Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από όλα αυτά, από την Αθήνα και να έρθεις στην Καβάλα;

 

Απ: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φύγει από πουθενά. Η διεύθυνση του σπιτιού μου άλλαξε, σίγουρα, μένω πλέον εδώ στην Καβάλα, αλλά κατεβαίνω πολύ συχνά στην Αθήνα για γυρίσματα, για τις μεταγλωττίσεις μου, και για όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το επάγγελμα μου. Η απόφαση αυτή, να έρθω εδώ, ήταν απόφαση… καρδιάς.

 

Ερ: Από το θεατρικό σανίδι, στην παρουσίαση μιας εκπομπής για παιδιά. Αλλαγή καριέρας ή απλά δοκιμάζεις τον εαυτό σου και σε άλλα πράγματα;

 

Απ: Δεν είναι αλλαγή καριέρας! Πάντα έκανα πράγματα για παιδιά ή με παιδιά. Είχα ένα θεατρικό εργαστήρι για παιδιά στην Αθήνα, όπου κάναμε Θεατρική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι και θεατρικές παραστάσεις και παράλληλα, πάνω από 20 χρόνια κάνω θέατρο για παιδιά και γράφω παραμύθια. Νιώθω ότι η εκπομπή είναι ένα παρακλάδι όλης αυτής της ενασχόλησης μου, τόσα χρόνια με θέμα το παιδί.

 

Ερ: Εδώ και λίγο καιρό έχεις καταφέρει μέσα από την εκπομπή σου να προσεγγίσεις πέρα από γονείς και παιδιά και ένα άλλο κοινό. Ποιο είναι το μυστικό;

 

Απ: Δεν ακολουθώ κάποια τακτική. Δεν έχω κρυμμένους άσσους στο μανίκι μου.. Απλά είμαι αυθεντική! Επιλέγω θεματολογία στην εκπομπή μου σύμφωνα με αυτό που θα ήθελα εγώ να δω, αν ήμουν παιδί ή αν είχα παιδιά. Λύνω απορίες που έχω και που πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν. 

 

Δε με ενδιαφέρει να είναι ένα ακόμα τηλεοπτικό προϊόν η εκπομπή μου, αλλά να είναι ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον θεματολογικά προϊόν για την κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι αυτό είναι το μυστικό! Αυτό καθορίζει και την επιτυχία του!

 

Ερ: Πιστεύεις ότι η ενασχόληση σου με την υποκριτική σε βοήθησε στο να γίνεις εξίσου μια καλή παρουσιάστρια, λόγω της αμεσότητας;

 

Απ: Σίγουρα η δουλειά μου, το να είμαι ηθοποιός, με βοήθησε στην έκθεση! Στο να είμαι πιο άνετη και χαλαρή στον τηλεοπτικό φακό. Εξάλλου είναι κάτι που το κάνω χρόνια.

 

Το αν είμαι καλή σε αυτό, θα το δείξει και ο χρόνος, αλλά κυρίως η ανταπόκριση του κόσμου. Αυτό είναι το κριτήριο μου τόσα χρόνια. Ο κόσμος!

 

Ερ: Το κόνσεπτ της εκπομπής θα μπορούσε να σταθεί και σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας. Θα έκανες πρόταση σε ένα μεγάλο κανάλι;

 

Απ: Το κόνσεπτ της εκπομπής θα μπορούσε να σταθεί και σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, όπως λέτε και να γίνει περιοδικό και ραδιοφωνική εκπομπή. Ωστόσο, αν έχω μάθει κάτι τόσα χρόνια στη δουλειά, είναι να σέβομαι τις συνεργασίες μου, να τις τιμώ όπως τους αρμόζει και να αφιερώνομαι σε αυτές! 

 

Όχι, δε θα έκανα πρόταση για το συγκεκριμένο προϊόν πουθενά. Στην Center έχω βρει, όχι μόνο τηλεοπτική στέγη, αλλά και οικογένεια! Και για μένα, που είμαι μακριά από τη δική μου οικογένεια, αυτό είναι το πιο σημαντικό!

 

Ερ: Παρουσιάστρια ή ηθοποιός; Τι θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει αυτό το διάστημα;

 

Απ: Πάντα είμαι Ηθοποιός! Η παρουσίαση για μένα είναι ένας πολύ όμορφος ρόλος! Δεν εννοώ ότι παριστάνω ή μάλλον «παίζω» κάτι που δεν είμαι.. απλά μέσα από αυτό ανακαλύπτω διαρκώς πράγματα που έχω μέσα μου και ίσως κάποια να μην τα γνώριζα. Έτσι ακριβώς γίνεται και στο θέατρο, όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις έναν ρόλο.

 

Ερ: Εδώ, γνωρίζεις ότι υπάρχει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Έχεις έρθει σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους προκειμένου να κάνεις κάποια συνεργασία;

 

Απ: Με το που μετακόμισα εδώ, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω και να γνωριστώ με τους υπεύθυνους του ΔΗΠΕΘΕ. Είμαι στη διάθεση τους να με αξιοποιήσουν στα όμορφα σχέδια τους.

 

Ερ: Γνωρίζουμε ότι κάνεις μια επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή σε ένα από τα πιο δημοφιλή web radios, στην Αθήνα. Θα σε ενδιέφερε να κάνεις μια ραδιοφωνική εκπομπή εδώ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας;

 

Απ: Το ραδιόφωνο για μένα είναι έρωτας! Αγαπώ το ραδιόφωνο! Λατρεύω την επικοινωνία με τους ακροατές και γενικά μου αρέσει όλη αυτή η ατμόσφαιρα και το μυστήριο που συνοδεύει αυτό το μέσο.. Ναι, φυσικά και θέλω να κάνω ραδιόφωνο εδώ. Είμαι πάντα ανοιχτή σε προτάσεις!

 

Ερ: Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

 

Απ: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σχέδια. Όλα είναι τόσα καινούργια για μένα εδώ που απλά κάθομαι και απολαμβάνω αυτό που η κάθε μέρα έχει να μου φέρει. Οπότε, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου, μπορώ να πω, ότι δεν έχω σχέδια… 

 

Θέλω απλά να είμαι καλά, και στην προσωπική μου ζωή και στην επαγγελματική και όλα θα γίνουν!