Νέες πανελλήνιες διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχονται να δώσουν μεγάλη χαρά στην Οικογένεια του Ωδείου και να μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

 

Δύο αριστούχοι μαθητές κιθάρας του καθηγητή μας Φώτη Κουτσοθόδωρου (στην παρακάτω φωτό) απέσπασαν υψηλές διακρίσεις στον Διαγωνισμό που διεξήχθη στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λάρισας (20-22 Νοεμβρίου).

 

Συγκεκριμένα, οι Φίλιππος Μανωλούδης και Θάνος Τζανετάκης (πάνω φωτογραφία) απέσπασαν 1ο και 3ο Βραβείο, αντίστοιχα, στον Διαγωνισμό Κλασικής Κιθάρας (κατηγορία έως 17 ετών).

 

Το 1ο Βραβείο του Φ. Μανωλούδη, μάλιστα, συνοδευόταν από μία κιθάρα αξίας 3.000 € του κατασκευαστή Βασίλη Συγλέτου.

 

Επιπλέον, ο Θ. Τζανετάκης κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Ηλεκτρικής Κιθάρας.

 

Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε από τη Σχολή Κιθάρας Κιθαρωδείο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών και με τη συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

 

Η επιτυχής διοργάνωση συμπεριλάμβανε σεμινάρια, διαλέξεις και συναυλίες με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ.

 

Επιβεβαιώνεται έτσι για πολλοστή φορά η καταλυτική ευεργετική επίδραση της παρουσίας στην Καβάλα του Φώτη Κουτσοθόδωρου, πολυβραβευμένου σολίστ και παιδαγωγού διεθνούς εμβέλειας.

 

Με την εμπνευσμένη διδασκαλία του, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο σπουδών του Ωδείου μας, γεγονός που πιστοποιείται από τις αλλεπάλληλες πανελλαδικές διακρίσεις των μαθητών της τάξης του.

 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και στον καθηγητή τους, οι οποίοι εκπροσώπησαν άριστα το κορυφαίο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου Καβάλας.

 

Ευχόμαστε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο στην Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – και όχι μόνον.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                    

Χαράλαμπος Κουφατζής                         

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος